Chinezii construiesc 25 de magistrale de metrou pentru a-şi revigora economia

Chinezii construiesc 25 de magistrale de metrou pentru a-şi revigora economia

Guvernul chinez a aprobat construirea a 25 de magistrale de metrou în cadrul unui nou plan de a stimula economia naţională.

Guvernul de la Beijing a dat undă verde unui val de investiţii în lucrări publice în acest an, în cadrul unui efort de contracara cea mai gravă criză economică a ţării de la criza globală din 2008.

Comisia naţională de reformă şi dezvoltare a aprobat finanţare de la buget în valoare de 840 miliarde de yuani (133 miliarde de dolari) pentru cele 25 de linii de metrou.

Proiectele au fost aprobate în ultimele două luni, a precizat comisia. Acestea includ linii de metrou în Shanghai, oraşul central Taiyuan şi în centrul de afaceri Guangzhou, din sudul ţării, potrivit agenţiei AP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beijingul a aprobat de asemenea construirea de aeroporturi, autostrăzi şi alte lucrări publice pentru a revizui dezvoltarea economică. Autorităţile s-au opus apelurilor pentru măsuri mai agresive după cheltuieli masive, în răspuns la criza din 2008 ce a alimentat inflaţia.

Guvernele locale au anunţat planuri de investiţii de miliarde de dolari, dar acestea necesită aprobarea planificatorilor naţionali.