PERLE LA BACALAUREAT, sesiunea de toamnă. "Moromete îi lua pe toţi la mişto"

PERLE LA BACALAUREAT, sesiunea de toamnă. "Moromete îi lua pe toţi la mişto"

Absolvenţii clasei a XII-a care nu au promovat prima sesiune de bacalaureat susţin în aceste zile probele din sesiunea de toamnă. Şi de această dată, unele răspunsuri ale elevilor au fost hilare.

"Baltagul este un fel de topor folosit şi în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne."

"Părerea mea e că Ilie Moromete lua la mişto pe toţi pentru că se credea superior din naştere. N-a avut nevoie de multă şcoală şi de aceea e idolul meu."

"Cele patru elemente de structură de la Moromeţii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu şi n-a încăput într-o singură carte"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu din ce a zis Blaga n-am înţeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc."

Elevii au avut probleme şi la subiectele de gramatică. De exemplu, pentru verbul "a fermeca" au găsit următoarele sinonime: a luat la vrăjeală, a aburit, a tras în ţeapă. Subiecte la Limba si Literatura Română Aproximativ 54.000 de elevi au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în sesiunea de toamnă. Aceştia au avut de rezolvat următoarele cerinţe: I. O serie de cerinţe plecând de la câteva strofe din poezia "De-or trece anii", de Mihai Eminescu II. Scrie un text argumentativ despre munca eficientă, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: "Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planuri, fără să vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da". III. Prezintă viziunea despre lume dintr-un roman studiat