Distracţie maximă la mare. Litoralul românesc, ocupat sută la sută

Distracţie maximă la mare. Litoralul românesc, ocupat sută la sută

Românii fug la mare ca să scape de caniculă. Gradul de ocupare în acest weekend este de sută la sută, iar pe timpul săptămânii a fost de circa 98%, conform cifrelor oferite de hotelierii din cadrul Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii, se arată într-un comunicat de presă al federaţiei.

Potrivit patronilor din turism, succesul din acest an al litoralului românesc îl depăşeşte chiar şi pe cel din 2008, când în România încă nu era criză, iar puterea de cumpărare a populaţiei era mult mai mare. Printre explicaţiile enumerate de aceştia pentru a explica revenirea turiştilor români pe litoralul autohton se numără menţinerea preţurilor la niveluri comparabile cu cele ale concurenţei străine şi faptul că şi la noi a început să funcţioneze ofertele all inclusive, foarte căutate de familii.

"Litoralul românesc a convins pentru că plajele sunt curate, pentru că serviciile s-au îmbunătăţit considerabil şi pentru că atmosfera creată este unică şi confortabilă pentru turiştii români care se simt ca acasă şi beneficiază de bucătăria autohtonă, foarte apreciată de cei aflaţi în vacanţă. Evenimentele mondene şi cele care încurajează turismul de distracţie sunt şi ele o atracţie pentru turişti şi îşi îndeplinesc rolul de a oferi diversitate de activităţi şi de a face sejurul la mare mai interesant", spune Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

Trebuie să atragem turiştii străini

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, trebuie gândit un program special de oferte pentru septembrie pentru a prelungi sezonul şi pentru a menţine gradul de ocupare al litoralului şi la începutul toamnei, profitând de vremea bună care se anunţă.

Fostul ministru al Turismului mai spune că litoralul românesc are nevoie de dezvoltare durabilă, în aşa fel încât condiţiile să fie tot mai bune de la an la an, iar turiştii români să revină cu plăcere.

"Mai mult, există miza importantă a atragerii turiştilor străini, iar aici bătălia nu e nici pe departe câştigată. Dar, în condiţiile în care sezonul cald se prelungeşte în fiecare an, iar condiţiile oferite se îmbunătăţesc, litoralul românesc are şansa să concureze cu ţările învecinate şi să devină o destinaţie favorită şi pentru turiştii străini. Pentru acest lucru mai este nevoie însă şi de o promovare pe măsură în ţările de unde am putea atrage turişti, şi este vorba, în principal, de cele fără litoral", precizează Agathon.

Acesta mai adaugă că turiştii străini care se reorientează dinspre Grecia din cauza problemelor economice şi sociale sunt în continuare o ţintă pentru turismul românesc care poate suplini măcar o parte din litoralul elen dacă se depune un efort serios şi concentrat în acest sens.