CRONICA MONDENĂ: Crimă, dar nu pedeapsă

CRONICA MONDENĂ: Crimă, dar nu pedeapsă

Cine cu cine, cine cu ce, cine ce mai are prin dulap şi de la care firmă...Cam acestea sunt reperele...mondene care ne tot "pedepsesc" zilnic.

Dacă este să fim oarecum outsiders, există şi multe lucruri care chiar dacă nu au impactul comercial de calibru al vedetuţelor şi al hăinuţelor de firmă, reprezintă şi ele ceva pe lumea aceasta...mondenă.

Astfel, între 18 si 24 iunie, la Râşnov, se deschide Mystery & Thriller Festival! Organizat de Asociaţia "Romanian Crime Writers Club", iar invitat special va fi Jim Madison Davis- preşedinte al "International Association of Crime Writers", aflat la prima sa vizită în România. Evenimentul, care sărbătoreşte 150 de ani de roman poliţist românesc, face parte dintr-un program unic în peisajul literar autohton, care îşi propune promovarea literaturii mystery&thriller.

Jim Madison Davis nu este oricine. Preşedinte al "International Association of Crime Writers", şef al Catedrei de Creative Writing de la Universitatea din Oklahoma şi colaborator permanent al World Literature Today, unde semnează rubrica Crime Fiction. În paralel cu specializările în literatură contemporană, fiction şi literatură americană, Davis a urmat şi cursuri de antropologie şi cinematografie. Face parte din juriul celor mai reprezentative competiţii de literatură crime fiction şi este solicitat pe toate meridianele lumii să susţină conferinţe, cursuri, şi workshop-uri de creative writing. Nu ştim dacă are haine de firmă...

Ne puteți urmări și pe Google News