Cât de ieftin a scăpat profesoara din Focşani după ce i-a fost descoperită idila cu un elev

Cât de ieftin a scăpat profesoara din Focşani după ce i-a fost descoperită idila cu un elev

Profesoara de română din Focşani, acuzată că a avut o relaţie intimă cu un elev, a fost găsită vinovată de Comisia de Disciplină a şcolii. Cu toate astea, pedeapsa nu este una foarte severă.

Sancţiunea pe care a primit-o cadrul didactic din Focşani este scăderea salariului cu 15% în următoarele şase luni. Comisia de Disciplină a şcolii a găsit-o vinovată pe profesoară. Scandalul a izbucnit din cauza unor fotografii apărute pe internet, în care profesoara în vârstă de 35 de ani se săruta cu băiatul. Se pare că aventura dintre elevul de clasa a XII-a şi Daniela Cazacu, profesoara de română de la Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu" din Focşani a fost dată în vileagde colegii tânărului. Supăraţi că Iulian Boşcan este favorizat la orele profesoarei de română, tinerii au sustras din telefonul acestuia mai multe poze compromiţătoare, pe care mai apoi le-au făcut publice. Dascălul neagă apropierea cu elevul şi spune că pozele sunt trucate, însă conducerea liceului o consideră vinovată.

Consiliul de Administraţie al Colegiului a votat în unanimitate diminuarea salariului de bază cu 15% al profesoarei, pe o perioadă de şase luni. De asemenea, femeii i s-a interzis să participe pentru un an la alte activităţi cum ar fi tabere, excursii, banchete sau serbări. S-a hotărât inclusiv retragerea calităţii de diriginte pe o perioadă de trei ani şi retragerea dreptului de a participa timp de un an la concursuri, olimpiade şi examene, în calitate de evaluator.

Profesoara poate contesta în următoarele 15 zile, în instanţă, deciziile luate de Consiliul de Administraţie al Colegiului.

Ne puteți urmări și pe Google News