PRECEDENT ÎN ROMÂNIA. Reclamele cu Gina Pistol goală au fost interzise în Suceava. Și-au făcut cruce când au văzut-o

PRECEDENT ÎN ROMÂNIA. Reclamele cu Gina Pistol goală au fost interzise în Suceava. Și-au făcut cruce când au văzut-o

„Reclama cu Gina Pistol într-o poziție nerușinată ne revoltă foarte tare”, au scris sucevenii în reclamația depusă la Primărie. E orașul cel mai pudic din țară, pentru că aici a fost interzisă și reclama la Dedeman, cu mesajul „Soția ta are fantezii cu un instalator”.

O imagine în care frumoasa Gina Pistol face reclamă costumelor de baie dintr-un lanţ de hipermarketuri din România a fost cenzurată pe panourile publicitare din municipiul Suceava.

S-a constituit grupul cetățenilor „iubitori de moralitate publică”

Reclama foto în care vedeta Playboy apare doar în slipi şi sutien a fost acoperită cu folii albe, în urma mai multor reclamaţii făcute de mai mulţi suceveni care s-au autointitulat „Grupul de cetăţeni iubitori de moralitate publică”. Aceştia au depus reclamaţii vizând respectivele afişe publicitare cu Gina Pistol atât la sediul Primăriei Suceava, al Consiliului Judeţean, la Poliţia Municipiului Suceava, cât şi la bisericile din municipiul reşedinţă de judeţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Terorizează vizualizarea copiilor, folosește femeia ca și obiect sexual”

Iată cum şi-au motivat ei reclamaţia: „Reclama cu Gina Pistol, dezbrăcată în proporţie de 90% şi într-o poziţie neruşinată, ne revoltă foarte tare. Acestea intră la categoria reclame cu conţinut obscen, sexual şi pornografic, care foloseşte femeia ca şi obiect sexual, terorizează vizualizarea copiilor, încalcă demnitatea umană, protecţia femeii şi atentează la moralitatea publică. Noi, cetăţenii iubitori de moralitate publică, vă promitem război deschis la asemenea apucături nebune, deoarece ne iubim copiii, soţiile şi familiile noastre, identitatea umană şi moralitatea publică”. Membrii grupului au anunţat că vor veni în următoarea şedinţa a Consiliu Local Suceava, pentru a  le cere consilierilor şi primarului adoptarea unei hotărâri care să interzică reclamele imorale.   Reclama cu „soţia care are fantezii”, cenzurată şi ea  Tot la Suceava, în urmă cu mai mulţi ani, patru organizaţii creştine au făcut reclamaţii împotriva reclamelor stradale ale magazinului Dedeman prin care erau transmise mesaje de genul „Şi soţia ta are fantezii cu un instalator (zugrav, electrician, grădinar etc.) .... Vino la Dedeman să i le împlineşti”. Contestatarii au considerat reclamele respective indecente, iar primarul Ion Lungu le-a solicitat reprezentanţilor magazinului Dedeman să le înlocuiască  cu unele care „să îndeplinească limite minime de moralitate”.   Panoul publicitar al lui Dumnezeu  De cealaltă parte, într-una dintre cele mai mari intersecţii din municipiul Suceava, Calea Unirii cu Traian Vuia, a fost montat de câteva luni un panou publicitar uriaş care îi face „reclamă” lui Dumnezeu. O suceveancă, Veronica Stan, patroana unui centru de colectare a fierului vechi, a investit aproape 10.000 de euro în panoul cu pricina pe care nu rulează reclame comerciale ci doar cele zece porunci, precum şi versete din Biblie. Panoul funcţionează cu acte în regulă, cu autorizaţie de la Primărie, fiind încadrat la „panou publicitar în scop religios”. „Dacă oamenii s-ar conforma la ceea ce scrie pe panou, n-ar mai fi nimic rău. Biblia e Biblie, nu e nici a adventiştilor, nici a penticostalilor, nici a ortodocşilor, Biblia e cuvântul lui Dumnezeu”, explică Veronica Stan. La câţiva metri de panoul religios, un salon de masaj erotic îşi atrage clienţii cu „servicii de neuitat”.