CRONICA SPORTIVĂ: Circul nostru, fotbalul lor

CRONICA SPORTIVĂ: Circul nostru, fotbalul lor

Cu o seară înainte de finala Ligii Europa, fotbalul românesc şi-a pus din nou poalele-n cap în faţa străinilor, arătându-le mizeria în care se zbate de atâţia ani.

Scandalul de la derby-ul Clujului a trezit iarăşi scârba printre microbiştii români sătui de meciuri întrerupte, de violenţe şi de campionate decise la comisii.

În timp ce la Cluj era stare de război, la Bucureşti, în Centrul Vechi, contrastul dintre imaginile dintr-o lume violentă şi plină de scandaluri şi bucuria exprimată în cele mai diverse moduri de miile de fani care s-au deplasat sute de kilometri pentru o sărbătoare fotbalistică era incredibil.

"Ce meci e, ce miză are? Ce s-a întâmplat? Partida se joacă în Bucureşti? De ce s-a întrerupt jocul? Se întâmplă des astfel de lucuri?", întrebau câţiva iberici nedumeriţi. După ce s-au lămurit că nimeni şi nimic nu le va perturba seara, spaniolii s-au întors la ale lor. Cum să te creadă când le spui că nu e o premieră, că fotbalul românesc e doar un pretext pentru tot felul de scandalagii să-şi arate muşchii, că patronii şi, mai nou, masorii sunt cei mai aprigi la mânie, că aici meciurile nu durează neapărat 90 de minute, ci numai cât vrea un arbitru scorţos?

Ne puteți urmări și pe Google News

Ibericii au venit, s-au distrat, au văzut un meci între două echipe din ţara lor şi au plecat. Ei vor aştepta alt sezon european, altă finală, altă destinaţie. Iar noi ne vom afunda din nou în mizeria din lumea fotbalului, ne vom muta atenţia la comisii, ne vom minuna când agresorii vor fi cauţionaţi şi vom aştepta următoarea partidă întreruptă de violenţe.