Un Renault şi diamante "pierdute" cu Titanicul

Un Renault şi diamante "pierdute" cu Titanicul

Pachebotul gigantic, de 60.000 de tone, a fost înghiţit de adâncuri pe 14 aprilie 1912. Odată cu el au pierit comori inestimabile.

Unele dintre valori au fost recuperate, altele rămân şi astăzi un mister. În iulie 1954, nava engleză Help repera epava, însă nu prea a avut şansa să aducă la suprafaţă ceva din Titanic. S-au organizat multe expediţii de atunci, cu scopul de a recupera obiecte de valoare . Secretul seifului

De-a lungul vremii, recuperatorii au adus la suprafaţă mii de obiecte, dintre cele mai variate, de la monede de aur, tacâmuri de argint, porţelanuri, felinare, un clopot de pe vas, bani, coliere, inele, butoni de manşete, până la o poşetă din piele cu 40 de fiole cu esenţe parfumate, perfect conservate, o geantă din piele de crocodil burduşită cu lenjerie feminină, sticle cu ulei de măsline, un soclu de masă din fontă, valize pline cu cărţi poştale, diverse ceşti şi aşa mai departe.

Au rămas, poate pentru totdeauna în adâncul oceanului, cam 80 la sută din valori. Dintre comorile rămase posibil veşnic înghiţite de ape, sunt câteva care merită amintite: primele două aparate radio construite de Marconi, o copie manuscrisă, încrustată cu peste o mie de pietre preţioase, a vechii şi celebrei culegeri iraniene "Rubayatele", obiecte de artă şi sticle cu vin franţuzesc, un Renault Towncar (care i-a aparţinut lui William Carter, supravieţuitor al naufragiului), şi o sacoşă plină cu diamante în valoare de 300 de milioane de dolari, care s-ar afla ascunsă într-un seif din partea din faţă a epavei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea diamantelor şi a perlelor pierdute în naufragiul Titanicului este de 25 de milioane de franci - la evalua­rea anului 1912.

Medalionul unui dispărut în apele Oceanului Atlantic

Pierdere preţioasă

O renumită piatră preţioasă dispărută odată cu Titanicul este marele diamant "Hope", supranumit "diamantul albastru", unul dintre cele mai mari şi mai scumpe diamante din lume. El valora atunci 1,5 milioane de mărci şi aparţinea multimilionarului Max Lean. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pun18bi_0-g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiți și:

  • Balmoral, copia Titanicului, a pornit la drum | FOTO& VIDEO
  • Titanicul, pe lista monumentelor UNESCO | VIDEO

  • Mărturie de pe Titanic: Căpitanul era beat în momentul tragediei
  • Cinci legende despre Titanic, spulberate
  • Mii de documente oficiale despre tragedia Titanicului, publicate pe internet