Robotul care face pe omul!

Robotul care face pe omul!

Este antropomimetic, are încheieturi, oase, muşchi, tendoane, şi un singur ochi, însă unul foarte ager!

A fost inventat primul robot care face mişcări identice cu cele ale omului, răspunde la stimulenţii externi şi poate chiar să strângă mâna.

Potrivit profesorului britanic Owen Holland, de la University of Sussex, cel care a creat această minunăţie a tehnologiei, "robotul de faţă ne aduce extrem de aproape de adevărata inteligenţă artificială. Ceea ce ne interesează este modul în care creierul uman poate controla mişcările corpului, iar după ce l-am construit am înţeles cât de importantă este această problemă". Capacităţi avansate

Profesorul Holland nu a făcut altceva decât să mai adauge încă un succes în palmaresul cercetătorilor britanici în ceea ce priveşte crearea unei interacţiuni între oameni şi inteligenţa artificială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pe lista creativităţii ştiinţifice engleze figurează la loc de cinste robotul, denumit "Jules", controlat în totalitate de propriul software, fiind capabil să imite mişcările şi expresiile feţei umane care sunt înregistrate în videoclipuri şi transmise în micile motoare electronice aflate în "pielea" maşinăriei.

Robotul poate face grimase, se poate încrunta şi chiar vorbi prin mişcările buzelor traduse de un computer care redă suntele. Nu numai ca imită atât de bine expresiile, dar totul se întâmplă în timp real, Jules putând "interpreta" 25 de stări pe secundă.

Proiectul, "Interac­ţiunea Om - Robot", a fost gândit de către oamenii de ştiinţă ai Laboratorului de Roboţi de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.

Tot profesorul Holland subliniază însă că noul robot reprezintă altceva: "Robotul antropomimetic reprezintă un pas important în construcţia şi programarea roboţilor, care ar putea mai târziu să schimbe complet titulatura de robot aşa cum o ştim!". <iframe src="http://www.youtube.com/embed/yMUXoFWAX9k" width="633" frameborder="0" height="315"></iframe>