Oprea are interzis pe stadionul de acasă

Oprea are interzis pe stadionul de acasă

Atletul a răbufnit după ce n-a fost lăsat să se pregătească la Piteşti.

Atletul Marian Oprea (29 de ani) a decis, după ce s-a antrenat o perioadă la Atena, să-şi continue pregătirea în ţară, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra, din această vară.

Medaliatul cu argint în proba de triplusalt la JO din 2004, de la Atena, a ales să se pregătească în oraşul său natal, Piteşti, dar a avut parte de o surpriză neplăcută săptămâna trecută, la un antrenament efectuat pe un teren la stadionul "Nicolae Dobrin".

Sportivul a fost dat afară de pe teren de Ion Panţoiu, director economic la FC Argeş şi cumnat al lui Cornel Penescu, fost patron la gruparea din Trivale.

"Abia începusem pregătirea, când a venit, cu mâinile în şold, un domn care ne-a spus, pe un ton imperativ, că trebuie să plecăm. Nici nu eram pe stadionul mare. Eram pe unul dintre cele trei terenuri de pregătire din spatele arenei principale. Acest domn ne-a dat afară fără nicio jenă", a explicat, ieri, pentru EVZ, Doina Anton, antrenoarea atletului. "Struţul": "Unii suferă de autoritate, deşi nu o au"

Fostul vicecampion olimpic a decis să nu lase acest incident să-i perturbe pregătirea. "Nu cred că mai este ceva de spus. Nu m-a surprins această atitudine. Sunt convins că se întâmplă des, în diverse domenii. Doar nu le toceam iarba! Unii suferă de autoritate, deşi nu o au", ne-a declarat Marian Oprea.

"Struţul" nu regretă că a ales să se pregătească în ţară pentru JO de la Londra, adăugând că acest incident nu îl va face să aleagă alt loc de antrenament. "Trebuie să trecem peste toate astea. Voi continua pregătirea în ţară. Nu am un obiectiv fix pentru Londra", a spus atletul, care abia şi-a revenit în urma unei leziuni musculare. Antrenoarea s-a plâns la primar

Antrenoarea Doina Anton l-a informat pe primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, despre cele întâmplate, stadionul a­­flân­­du-se în administrarea Primăriei.

"Le-a dat un ultimatum să-l elibereze din funcţie pe acel domn sau le ia custodia stadionului. Nu este drept să fim umiliţi aşa", a continuat antrenoarea, în timp ce Marian Oprea a men­ţionat că unii oameni trebuie să rezolve problema bunului simţ.

Vicecampionul olimpic la triplusalt a fost umilit de un neica-nimeni, care l-a dat afară din incinta arenei "Nicolae Dobrin", unde sportivul se pregătea pentru JO de la Londra "Nu am stricat nimic pe stadion. Nu am abuzat de nimic. Aveam nevoie doar de un metru liniar de iarbă ca să mă antrenez.“ MARIAN OPREA, atlet

INDIGNARE

Gabi Szabo: "Nu e posibil aşa ceva!"

Fosta campioană olimpică şi mondială Gabriela Szabo, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a rămas şocată la aflarea incidentului.

"Nu este posibil aşa ceva! Este inadmisibil! Acolo era vorba de Marian Oprea, vicecampion olimpic. În faţa unor astfel de oameni ar trebui să ne ridicăm pălăria", a comentat fosta atletă.

Campioana olimpică la 5000 de metri la Sydney, în 2000, consideră că stadioanele trebuie să fie deschise tuturor oamenilor care doresc să-şi ocupe timpul liber făcând sport. "Nimeni nu are dreptul să dea pe cineva afară de pe un teren de sport", a conchis Szabo. Citiți și:

  • Români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012

Ne puteți urmări și pe Google News