Paradox kosovar: şeful biroului anticorupţie, arestat pentru corupţie

Paradox kosovar: şeful biroului anticorupţie, arestat pentru corupţie

Şeful biroului anticorupţie din cadrul Parchetului din Kosovo a fost arestat sub acuzaţia de corupţie, potrivit presei care apare astăzi la Priştina.

La rândul său, poliţia a comunicat arestarea a două persoane “în legătură cu o anchetă de corupţie". Aceasta vizează “un procuror al Biroului special al Parchetului", care ar fi extorcat un suspect, şi alte două persoane, afirmă poliţia, fără a le preciza identitatea.

Sub titlul “Boss-ul anticorupţiei încarcerat", cotidianul Zeri scrie, preluat de France Presse, că oficialul arestat este procurorul Nazmi Mustafi, căruia i-a şi fost percheziţionat domiciliul.

Potrivit ziarului Koha Ditpore, Mustafi răspundea de unele dosare foarte sensibile, precum cel al fostului guvernator al Băncii Centrale, Hashim Rexhepi, arestat în iulie 2010.

Ne puteți urmări și pe Google News

În decembrie 2011, justiţia din Kosovo a respins acuzaţiile de abuz de putere şi de fraudă care apăsau asupra lui Rexhepi.

Lipsa de voinţă politică de combatere a corupţiei este una dintre criticile cele mai severe aduse de comunitatea internaţională autorităţilor de la Priștina.