Ostaticii talibanilor. Doi elvețieni ținuți captivi 8 luni în Pakistan au fost eliberați

Ostaticii talibanilor. Doi elvețieni ținuți captivi 8 luni în Pakistan au fost eliberați

Doi elvețieni, ținuți ostatici, timp de opt luni, de talibanii din Pakistan, au reușit să scape, însă circumstanțele eliberării lor sunt deocamdată neclare.

Olivier David Och, de 31 de ani, și Daniela Widmer (29 de ani) au fost prinși, anul trecut, în iulie, în timp ce călătoreau în Pakistan, în provincia Balochistan, lângă granița cu Afganistanul. Ultima dată când cei doi au fost văzuți în viață a fost în luna octombrie, când talibanii au dat publicității o casetă video în care cei doi apăreau cerând să nu fie uciși. Armata pakistaneză, care a anunțat azi eliberarea, susține că elvețienii ar fi fost predați la punctul  de control militar din regiunea tribală Waziristanul de Nord, lângă granița cu Afganistanul. Există informații neconfirmate conform cărora cei doi ar fi reușit să scape fie ca urmare a plătirii unei răscumpărări, fie în urma unui schimb de prizonieri, potrivit BBC. Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că elvețienii vor merge la Islamabad, unde vor fi predați misiunii dipolmatice elvețiene.

Răpirile, în schimbul unor răscumpărări, sunt un obicei frecvent în Pakistan. Din 2004 și până în prezent s-au înregistrat zeci de cazuri în care unul sau mai mulți cetățeni occidentali au fost răpiți în această țară.

Ne puteți urmări și pe Google News