Autorităţile azere au arestat 22 de persoane, suspectate de spionaj în favoarea Iranului

Autorităţile azere au arestat 22 de persoane, suspectate de spionaj în favoarea Iranului

Guvernul de la Baku a anunţat astăzi că poliţia azeră a arestat 22 de persoane suspectate de spoonaj în favoarea Iranului şi legături cu Gardienii Revoluţiei Islamice, trupele de elită ale armatei iraniene, transmite BBC.

Arestările au fost confirmate de ministerul azer al Securităţii Naţionale, într-un scurt comunicat de presă.

Televiziunea de stat dezvăluise încă de săptămâna trecută că serviciile azere de securitate au dejucat un complot iranian care viza ambasada Israelului la Baku şi un centru cultural evreiesc.

În acelaşi timp, Iranul este suspectat că a organizat atacuri similare care au avut drept ţintă interese israeliene în Thailanda, India şi Georgia. Cei 22 de suspecți ar fi fost recrutați de armata iraniană pentru a comite „atentate teroriste împotriva ambasadelor SUA, Israelului și ale altor state occidentale, dar și a personalului acestor reprezentanțe diplomatice”, se mai arată în comunicatul ministerului azer. Recrutați încă din 1999, suspecții au fost instruiți în tehnici de spionaj și mânuirea armelor la o bază militară din Iran, potrivit textului. „În locuințele lor au fost descoperite arme de foc, cartușe, material explozibil și echipament de spionaj”, mai precizează comunicatul.

Ne puteți urmări și pe Google News