Ce țară îi oferă AZIL președintelui sirian Bashar al-Assad

Ce țară îi oferă AZIL președintelui sirian Bashar al-Assad

Tunisia este gata să îi ofere azil președintelui sirian Bashar al-Assad, ca parte a unui acord pe tema crizei din Siria, a anunțat astăzi șeful statului tunisian, Moncef Marzouki.

Președintele tunisian solicita, săptămâna trecută, imunitate judiciară pentru Bashar al-Assad și familia sa, cu ocazia unei conferințe referitoare la situația din Siria, care a avut loc în Tunisia.

Ulterior, Moncef Marzouki cerea forțelor arabe de menținere a păcii în Siria să recurgă la toate eforturile diplomatice pentru a încerca să îl convingă pe Assad să demisioneze, notează site-ul Russia Today.

”O soluție politică trebuie găsită, cum ar fi garantarea, pentru președintele sirian, familiei sale și membrilor regimului său, unei imunități juridice și un loc unde să se poată refugia”, afirma vinerea trecută președintele Tunisiei. Comunitatea internațională continuă să exercite presiuni asupra regimului Assad pentru a-l determina să renunțe la reprimarea sângeroasă a civililor care protesteză de anul trecut, din martie. Peste 7.600 de oameni au murit în urma reprimării manifestațiilor, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului. Miniștrii de externe din UE au decis ieri adoptarea de noi sancţiuni împotriva regimului de la Damasc.

Ne puteți urmări și pe Google News