Ungureanu: Vom vedea "cine este bun şi cine nu" dintre responsabilii cu combaterea evaziunii

Ungureanu: Vom vedea "cine este bun şi cine nu" dintre responsabilii cu combaterea evaziunii

Guvernul a ridicat ştacheta combaterii evaziunii fiscale şi va vedea "cine este bun şi cine nu" dintre oficialii cu responsabilităţi în domeniu”, a afirmat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

”Este o dorinţă şi un plan al Guvernului. Ridicând ştacheta, vedem cine este bun şi cine nu", a spus premierul.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi îndeplinit obiectivul de a majora cu 1,5% din PIB veniturile colectate din combaterea evaziunii fiscale, prim-ministrul a răspuns: "Să ajungem întâi la momentul în care vom face bilanţul". Totodată, întrebat dacă are în vedere schimbarea preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, premierul a declarat: "nu am spus aşa ceva".

El a mai spus că dispoziţia sa privind obiectivul de combatere a acestui fenomen, adresată instituţiilor responsabile, nu este nicio capcană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută, premierul Ungureanu a cerut instituţiilor responsabile în combaterea evaziunii fiscale să majoreze cu 1,5% din PIB veniturile aduse la bugetul statului, în 60 de zile. Şeful Gărzii Financiare, Arpad Ladanyi, a precizat, că obiectivul presupune colectarea a circa 9 miliarde de lei la bugetul de stat.

Menţinem angajamentele faţă de FMI

În urma întânirii cu FMI, Ungureanu a spus că semnalele pe care le-a dat au fost de continuitate politică, economică, determinare în a realiza obiectivele din scrisoarea de intenţie semnată cu organismele financiare internaţionale.

Primul-ministru a spus că, din punctul de vedere economic, România este în momentul de faţă pe cale de a se pregăti pentru a rezista oricărui posibil şoc. Potrivit lui Ungureanu, în cadrul întrevederii s-a discutat şi despre contextul economic european şi global.