Incredibil: "Vâlcea" e în Comitetul Executiv!

Incredibil: "Vâlcea" e în Comitetul Executiv!

Deşi este încă judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă în "cazul Penescu", fostul şef al arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost ales în cel mai important for din cadrul FRF.

Fotbalul românesc se întoarce în timp şi promovează în funcţii-cheie persoane cu trecut pătat. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal are, începând de ieri, un nou membru din vechea gardă, Gheorghe Constantin.

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, poreclit "Vâlcea", a fost reţinut timp de nouă luni (între 13 aprilie 2009 şi 29 ianuarie 2010) în "dosarul Penescu" şi este în continuare judecat în stare de libertate pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Gheorghe Constantin, preşedinte la echipa Gaz Metan Severin, va fi unul dintre reprezentanţii eşalonului secund în acest for.

Ne puteți urmări și pe Google News

"La mine au decis sub imperiul emoţiilor" Alegerea lui "Costică-Vâlcea" în Comitetul Executiv surprinde şi pentru că acelaşi for l-a suspendat, pe 22 iunie 2009, pe Florin Prunea din funcţia de Director de Relaţii Internaţionale al FRF, pe motiv că era judecat în "cazul Penescu"

"E foarte bine că Gheorghe Constantin a fost ales în Comitetul Executiv. S-a votat democratic şi a fost numit. În cazul meu, aştept să se termine procesul şi să se dovedească faptul că sunt nevinovat şi apoi voi vedea ce prevede legea. Voi cere daune, pentru că în hotărârea de suspendare a mea din funcţia de la FRF se spune că am dreptul să solicit aşa ceva. Nu mă interesează că, în privinţa mea, la Comitetul Executiv n-a mai fost niciun pic de democraţie şi s-a votat sub imperiul emoţiilor. Au luat decizia cu rechizitoriul meu pe masă", ne-a declarat ieri Florin Prunea.

Gheorghe Constantin a recunoscut, după ce a fost eliberat, că a luat 5.000 de euro de la Cornel Penescu, dar a spus că n-a fost vorba de şpagă, ci de o primă de instalare luată în avans, pentru că urma să devină preşedinte la FC Argeş!

CE SPUNEA MIRCEA SANDU ÎN 2011: "Nici după 10 ani nu pot fi reabilitaţi"

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a pozat într-un apărător al imaginii FRF şi a promis că niciunul dintre personajele implicate în diverse scandaluri cu iz penal nu vor mai avea ce căuta în funcţii de răspundere din FRF sau din subordinea acesteia.

"Avram nu mai poate reveni. Nici «Costică Vâlcea». O nouă acuzaţie de corupţie în fotbal nu este în regulă. Nu mă simt bine când apar astfel de situaţii", spunea "Naşul", după ce Vasile Avram a fost reţinut tot pentru fapte de corupţie.

Vasile Avram este dorit din nou la CCA

"Prunea e suspendat de 2 ani şi probabil că se mai judecă încă 5 ani! Nici după 10 ani ei nu mai pot fi reabilitaţi!", a completat şeful FRF pe 26 septembrie 2011.

Numirea lui Gheorghe Constantin în Comitetul Executiv a dovedit că "supărarea" lui Mircea Sandu pe cei care au afectat imaginea fotbalului românesc n-a fost decât praf în ochii lumii.

Vasile Avram, judecat în cazul "Mită în elicopter", s-a întors şi el în fotbal, ocupând postul de secretar general la Astra Ploieşti. Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu l-ar vrea însă din nou în fruntea CCA, în locul incomodului Ion Crăciunescu.

ŢIN DE SCAUN

Au uitat de autosuspendare

Mircea Sandu a clamat în dese rânduri că oricine are probleme cu legea trebuie să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine în FRF. Însă, când în toamna trecută DNA a învinuit de abuz în serviciu 10 dintre cei 12 membri ai Comitetului Executiv în cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova, "Naşul" a bătut în retragere: "Nu mă autosuspend. În cazul lui Prunea, a fost vorba de acte de corupţie".

Dumitru Dragomir a fost şi el la fel de ferm pe poziţii: "Numai tâmpiţii gândesc aşa". "A fost un vot democratic şi l-au ales. Eu o să cer daune după ce se va termina procesul meu.“ FLORIN PRUNEA, fost Director pentru Relaţii Internaţional al FRF