Ambasadele Israelului din India și Georgia, ținte ale unor atacuri. Netanyahu acuză Iranul

Ambasadele Israelului din India și Georgia, ținte ale unor atacuri. Netanyahu acuză Iranul

Soția unui diplomat istraelian a fost rănită, la New Delhi, în urma exploziei unei bombe amplasate sub mașina sa. Potrivit ziarului israelian ”Haaretz”, atentatul a avut loc la câteva ore după ce ambasada Israelului de la Tbilisi, Georgia, anunța că a neutralizat un dispozitiv exploziv, găsit de un angajat.

UPDATE. Premierul israelian Benyamin Netanyahu a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele acestor atacuri, informează AFP. ”Iranul este cel mai mare propagator al terorismului din lume”, a spus premierul israelian. Cele două incidente au loc la comemorarea a patru ani de la uciderea unui important lider al mișcării Hezbollah, Imad Mughniyeh, scrie presa israeliană. Poliția din Delhi a declarat pentru BBC că anchetează ”incidentul”, dar nu a putut confirma că a avut loc un atac.

Tot oficialii de la Ierusalim au declarat că și la Tbilisi, în Georgia, un diplomat israelian a fost ținta unei tentative de atentat, care a fost dejucat. Conform acestora, bomba ar fi fost plasată, de asemenea, sub mașina diplomatului.

Ziarul ”Haaretz” amintește că, anul trecut, aproape toate ambasadele Israelului din lume au primit amenințări terioriste care coincideau ca dată cu comemorarea a trei ani de la moartea lui Imad Mughniyeh.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mughniyah, important lider al mișcării Hezbollah, a fost ucis, în 2008, la Damasc, după ce mașina sa a fost aruncată în aer. Hezbollah a acuzat Israelul pentru acest asasinat, însă autoritățile de la Ierusalim au negat.