Pakistan: reglare de conturi între două familii rivale cu ajutorul unui televizor-capcană

Pakistan: reglare de conturi între două familii rivale cu ajutorul unui televizor-capcană

Şapte membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi şi alte trei persoane au fost rănite astăzi în apropierea oraşului Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, după explozia unui televizor în care fusese ascuns material explozibil de către o familie rivală.

"Cele două familii aveau o dispută din cauza unor terenuri şi una dintre ele a reuşit să ascundă un kilogram şi jumătate de explozibil într-un televizor pe care cealaltă familie îl dusese la reparat", a declarat un reprezentant al poliţiei locale.

Dispozitivul exploziv a fost activat de la distanţă.

Ambele familii trăiau în zone tribale, unde activitatea poliţiei este redusă la minim, din acest motiv neffind efectuată nicio arestare.

"Acest incident nu pare să aibă legătură cu conflictul cu militanţii islamişti, dar este posibil ca vreun grup terorist să fi oferit sprijin logistic cuiva din familia care a pus la cale atentatul", a spus sursa, citată de agenţia spaniolă EFE.

Reglările de conturi între clanuri, soldate deseori cu vărsări de sânge, sunt relativ frecvente în mai multe zone din ţară şi sunt adeseori motivate de dreptul de proprietate asupra unor pământuri, chestiuni conjugale sau împărţirea averilor.

Ne puteți urmări și pe Google News