Gazonul de pe “Naţional" e dezgheţat, dar şi denivelat

Gazonul de pe “Naţional" e dezgheţat, dar şi denivelat

Responsabilii arenei de cinci stele din Capitală îi asigură pe stelişti că nu vor avea probleme cu terenul la meciul cu Twente. Ieri, suprafaţa de joc nu era tocmai netedă.

Peste o săptămână, Steaua va juca cu olandezii de la Twente, pe stadionul "Naţional Arena", în prima manşă a şaisprezecimilor Ligii Europa la fotbal, iar felul în care se prezenta marţi gazonul le-a dat fiori "militarilor". Edi Iordănescu, antrenorul secund al "roş-albaştrilor", chiar a lansat un apel pe contul său de Facebook: . "E capital să avem pe 16 februarie o suprafaţă de joc bună. Facem apel către cei care se ocupă de această problemă să facă eforturi şi să ne ajute în acest sens". Angajaţii Primăriei Capitale încearcă să convingă pe toată lumea că terenul se va prezenta în condiţii optime la ora meciului. Cei care se ocupă de stadion au permis, ieri, jurnaliştilor de la EVZ să fotografieze anumite porţiuni din gazonul protejat de o folie de plastic. Specialiştii UEFA au cerut mărirea temperaturii Deşi este curăţat de zăpadă şi dezgheţat, acesta nu arată, totuşi, perfect. Cel puţin în porţiunile dezvelite de folie, existau destule denivelări, care pot pune în pericol gleznele celor 22 de fotbalişti de pe teren, în cazul în care acestea nu vor fi remediate până la ora confruntării dintre Steaua şi Twente. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, gazonul de pe "Naţional Arena" a fost inspectat în două rânduri de oficiali de la STRI (consultant oficial al FIFA şi al UEFA), iar în urma recomandărilor făcute de aceştia, a fost ridicată temperatura instalaţiei de încălzire, după care gazonul a fost deszăpezit manual. Ulterior, acesta a fost acoperit cu o prelată protectoare, achiziţionată de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). "Instalaţia de încălzire funcţionează la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi de 14 grade Celsius la firul ierbii, păstrând sub prelata întinsă deasupra terenului de joc o umiditate de 22-26%", susţin specialiştii de la Primăria Capitalei. MONTAT DEGEABA Acoperişul e inutil pe timp de iarnă În condiţiile în care stadionul “Naţional Arena" este prevăzut cu un acoperiş rabatil, multă lume şi-a pus întrebarea de ce acesta n-a fost tras, pentru ca gazonul să fie protejat de intemperii. Conform unor surse din Primăria Capitalei, acesta este însă inutil iarna: “Nu poate fi pus în funcţiune decât dacă sunt temperaturi apropiate de zero grade şi nu sunt precipitaţii. Acoperişul are o staţie meteo proprie şi dacă aceasta dă undă verde ca să îl tragem, o putem face, dacă nu, nu. Nu putem apăsa pe buton cum vrem noi, pentru că ne văd nemţii şi ne pierdem garanţia".

"Instalaţia de încălzire realizează o temperatură de 16 grade la nivelul solului.“ Oficial din Primărie, proprietarul stadionului CITIȚI ȘI:

  • Primăria n-a dorit să tragă acoperişul pe "Naţional Arena"
  • Gazonul de pe „Naţional Arena” arată jalnic. Tribunele, curățate de deținuți

Ne puteți urmări și pe Google News