Deszăpezirea din Capitală s-a soldat cu amenzi și licitații noi

Deszăpezirea din Capitală s-a soldat cu amenzi și licitații noi

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a decis ca firma de salubritate care asigură deszăpezirea în zonă să fie amendată, ”pentru slaba prestaţie din ultimele 48 de ore”, cu 20.000 de lei şi a dispus totodată şi neplata serviciilor executate de aceasta în perioada menţionată.

”Am decis sancţionarea firmei de salubritate care asigură serviciul de deszăpezire pe raza Sectorului 1 pentru slaba prestaţie şi lipsa de eficienţă din ultimele 48 de ore. Refuz să ţin cont că la primul val de viscol s-a acţionat corespunzător pe marile artere pentru că acest aspect ţine de respectarea obligaţiilor pe care societatea le are faţă de cetăţenii Sectorului 1. Consider că nimeni nu are voie să-şi bată joc de banii cetăţenilor Sectorului 1. Cine nu-şi face treaba trebuie sancţionat”, a spus primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit unui comunicat al Primăriei transmis marţi. Și edilul sectorului 6, Cristian Poteraș este nemulțumit de firma care deszăpezește. Acesta a anunțat că va organiza o licitație publică și va schimba operatorul care adună gunoaiele și curăță străzile iarna de zăpadă. 450 de milioane de euro -25 de ani Deşi Primăria Sectorului 1 a organizat o licitaţie pentru angajarea unei firme de salubritate cu voie de la fostul primar general, Adrian Videanu, instanţa a decis că achiziţia este ilegală. Cert este că firma Romprest adună gunoiul şi curăţă străzile din sectorul 1 contra a 18 milioane de euro anual. Pe de altă parte, firma ar urma să încaseze de la Municipalitate nu mai puţin de cinci milioane de euro pentru salubrizarea sectorului 5, condus de Marian Vanghelie, pentru numai şase luni de măturat. URBAN - Contract de 20 de milioane de euro Curăţenia din sectorul 6 al Capitalei este asigurată de societatea Urban SA. Aceasta încasează bani de la bugetul local de 12 ani, măturând în baza unor acte adiţionale semnate de edilii care au ocupat fotoliul de primar al sectorului 6. Anul trecut, societatea a încasat nu mai puţin de 20 de milioane pentru salubrizare şi deszăpezire, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale. Şi acest contract a fost declarat nul de către instanţă, după ce Consiliul Concurenţei a atacat în instanţă contractul. Citiți și:

  • Cum sunt aruncate, anual, la gunoi 70 de milioane de euro
  • Primăriile bucureştene, obligate de instanţă să anuleze contractele de salubrizare. Onțanu: Facem licitație, până atunci se ridică gunoiul de aceleași firme