Bunica lui Barack Obama, rănită ușor într-un accident de mașină în Kenya

Bunica lui Barack Obama, rănită ușor într-un accident de mașină în Kenya

Bunica vitregă în vârstă de 91 de ani, din Kenya, a preşedintelui american Barack Obama a suferit câteva răni uşoare după ce maşina în care se afla s-a răsturnat, au anunţat astăzi o rudă şi un reprezentant al spitalului în care a fost internată bătrâna, relatează AP.

Ruda bunicii preşedintelui american a spus că accidentul a avut loc sâmbătă noapte, când Sarah Obama se îndrepta spre locuinţa sa din satul Kogelo, în vestul Kenyei. Sursa citată a precizat că maşina a scăpat de sub control şi s-a răsturnat după ce şoferul a încercat să depăşească un camion în apropiere de aeroportul Kisumu. Ruda a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, neavând permisiunea de a vorbi în numele familiei.

Najim Mawji, reprezentant al spitalului Agha Khan din Kisumu, a spus că medicii au externat-o sâmbătă seară pe bătrână, după ce aceasta a fost supusă mai multor teste medicale. Oficialul citat a mai precizat că Sarah Obama a trecut cu bine peste şocul produs de accident.

Sarah Obama este a doua soţie a bunicului din partea tatălui al lui Barack Obama. Preşedintele american o numeşte „bunică” în memoriile sale, „Dreams from My father”, unde povesteşte întâlnirea pe care a avut-o cu ea în timpul unei călătorii în 1988 în locul de origine al tătălui său şi stânjeneala lor în încercarea de a comunica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Barack Obama şi-a vizitat de trei ori rudele kenyene din Kogelo, iar bunica sa vitregă a ajuns în SUA de cel puţin trei ori. Într-un interviu din 2008, bătrâna a spus că ea şi Barack Obama sunt apropiaţi, deşi sunt nevoiţi să vorbească prin intermediul unui traducător.

Kenya are un respect deosebit pentru preşedintele Obama, fiul unui economist kenyan şi al unei specialiste în antropologie americane. Copii, magazine şi zeci de miniautobuze din Kenya au fost numite după preşedintele american, mai scrie AP, preluată de Agerpres.