Noul ambasador al SUA la Moscova, acuzat că sponsorizează o revoluție în Rusia

Noul ambasador al SUA la Moscova, acuzat că sponsorizează o revoluție în Rusia

Noul ambasador american în Rusia, Michael McFaul, a calificat drept ”fără niciun sens” acuzațiile lansate de televiziunile de stat de la Moscova și ale unor membri ai guvernului Putin confrom cărora el ar fi fost trimis în acest post pentru a declanșa ”o revoluție”.

În interviul acordat ziarului rus ”Kommersant” și publicat astăzi, Michael McFaul a afirmat că speculațiile Moscovei legate de faptul că SUA l-ar finanța pe bloggerul de opoziție Aleksei Navalni reprezintă ”o insultă la adresa poporului rus”. El a negat categoric faptul că americanii i-ar fi dat bani bloggerului cunoscut pentru pozițiile sale anti-putere. Diplomatul american a ținut să sublinieze că dorește să continue politica de ”resetare„ a relațiilor dintre Washington și Moscova, politică lansată de președintele Obama, relatează site-ul RadioFreeEurope

”Sensul resetării nu este pregătirea unei revoluţii. Nu vom face acest lucru", a mai spus diplomatul rus.

Deputatul Andrei Isaiev, din partidul Rusia Unită al lui Putin, a acuzat ieri Washingtonul că acţionează "cinic în mod ostentativ, fie că este vorba despre întâlnirea cu reprezentanții opoziției și ai societății civile, fie că este vorba chiar  de nominalizaea lui McFaul, specialist în revoluţii portocalii".

Ne puteți urmări și pe Google News