Cazul minorei de 11 ani însărcinată în 6 luni. Poliţia a dispus arestarea tânărului de 21 de ani, tatăl bebeluşului, pentru viol

Cazul minorei de 11 ani însărcinată în 6 luni. Poliţia a dispus arestarea tânărului de 21 de ani, tatăl bebeluşului, pentru viol

Tânărul de 21 de ani care a întreţinut relaţii intime cu o fetiţă de numai 11 ani, din comuna constanţeană Săcele, a fost arestat pentru 29 de zile pentru viol.

Mihai Vasilescu a ajuns în atenţia poliţiei după ce s-a descoperit că a lăsat însărcinată o fetiţă de numai 11 ani.

Chiar dacă, atât Vasilescu, cât şi fetiţa, au recunoscut că au avut relaţii intime timp de mai multe luni, autorităţile au ajuns la concluzia că vârsta fragedă a minorei a împiedicat-o să conştientizeze implicaţiile începerii vieţii sexuale.

După ce rudele fetei au depus la poliţie o plângere pe numele lui Mihai Vasilescu, sâmbătă, acesta a fost contactat de poliţie. Aflat pentru câteva zile la Botoşani, acesta a promis că va veni, în această dimineaţă la poliţie pentru audieri.

Astăzi, în jurul orei 14.00, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a tânărului de 21 de ani, pentru comiterea infracţiunii de viol.

Viitorul tătic şi-a schimbat declaraţia

Iniţial, tânărul a spus poliţiştilor că mama fetei ştia de natura relaţiei dintre el şi fetiţă, însă, odată ajuns în faţa procurorilor, nu şi-a mai susţinut declaraţia. Astfel, mama minorei nu va fi anchetată.

La rândul lor, cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului Constanţa au oferit consiliere atât pentru minora însărcinată în şase luni, cât şi pentru mama acesteia. Ancheta socială a fost extinsă la şcoala la care învaţă fata, la vecinii şi rudele familiei, precum şi la Primăria din Săcele.

Asistenta socială din Săcele a precizat că fetiţa a fost dusă, astăzi, la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru a fi consultată de un medic specialist. Întrucât a ascuns sarcina, minora nu a avut parte de îngrijire prenatală, iar vârsta fragedă a acesteia o predispune la o sarcină cu riscuri foarte mari.

Direcţia pentru Protecţia Copilului va lua o decizie în privinţa fetei odată cu finalizarea anchetei. Întrucât sarcina este avansată, se exclude posibilitatea unui avort. Iar în cazul în care familia va dori să nu dea copilul spre adopţie şi să-l păstreze, bebeluşul va fi adoptat de mama fetiţei de 11 ani.

Pe 1 ianuarie, două adolescente au născut la Craiova

Acest caz şocant din Constanţa continuă seria de poveşti despre mame adolescente care aduc pe lume bebeluşi. În prima zi a acestui an, două fete, de 14, respectiv 16 ani, au născut la Craiova.

Tăticii au aceeaşi vârstă ca partenerele lor şi cel puţin unul dintre părinţi aflaţi la muncă în străinătate. Şi în aceste două cazuri, Direcţia pentru Protecţia Copilului a demarat anchete. CITIŢI ŞI:

  • UPDATE. Cazul fetiței însărcinată la 11 ani. Tatăl copilului a fost reținut pentru viol
  • CAZ ŞOCANT LA CONSTANŢA. O fetiţă de 11 ani este însărcinată în 6 luni

Ne puteți urmări și pe Google News