În noiembrie iese totul la iveală. Ce s-a întâmplat cu 9 miliarde de lei

În noiembrie iese totul la iveală. Ce s-a întâmplat cu 9 miliarde de lei

Una dintre nemulțumirile ALDE, despre care Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în mod repetat, este legată de buget și de modul în care s-a făcut ultima rectificare bugetară.

Liderul liberal-democrat a arătat că „bugetul de stat s-a închis la rectificarea din august prin soluţii miraculoase, urmând să aibă loc o nouă rectificare, în noiembrie, care o să scoată la iveală problemele peste care s-a trecut”.

Tăriceanu a reafirmat că „rectificarea bugetară este una nerealistă, am spus înainte de rectificare şi rămân consecvent cu ceea ce am spus atunci”. Liderul ALDE a explicat că Guvernul a dat bani peste tot, dar a încasat prea puțin: „Am atras atenţia colegilor din PSD că se face o greşeală politică, în primul rând. Nu poţi să dai 500 de milioane de lei la servicii şi tai de la sănătate, învăţământ, cercetare, infrastructură și altele. Până la urmă, de la sănătate nu s-a tăiat, dar bugetul nu se închidea cu 9 miliarde. Până la urmă nici nu era problema cât se dă la servicii, că nu din 500 de milioane nu se închidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin nişte soluţii miraculoase, în care eu nu cred, s-a închis bugetul”. El a adăugat că problema bugetului este una foarte serioasă și că a atras atenția partenerilor din PSD că bugetul este nerealist construit, însă aceștia i-au dat asigurări că totul va fi bine.

Ne puteți urmări și pe Google News