PSD se regrupează în perspectiva bătăliei pentru şefia partidului. Cătălin Ivan lucrează la un proiect pentru Congres

PSD se regrupează în perspectiva bătăliei pentru şefia partidului. Cătălin Ivan lucrează la un proiect pentru Congres

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan, unul dintre cei care a susţinut că preşedintele executiv Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi, a precizat pentru Evenimentul Zilei că lucrează cu mai mulţi colegi la o platformă politică care va fi prezentată la Congresul partidului, convocat pentru luna martie. Deşi insistă că deocamdată nu s-a discutat în interiorul echipei sale cine va candida la şefia partidului, Cătălin Ivan nu a exclus varianta ca el însuşi să prezinte proiectul.

"Lucrez împreună cu mai mulţi colegi la un proiect care va fi prezentat la congresul din martie", a precizat Ivan pentru Evenimentul Zilei. El a refuzat să spună care sunt ceilalţi colegi din echipa sa. Întrebat dacă va candida în numele acestui grup, eurodeputatul PSD nu a negat această ipoteză, dar a insistat că deocamdată discuţia nu trebuie să fie axată pe persoane, ci pe proiecte.

"PSD nu mai are nevoie de lideri providenţiali, aceasta nu este o soluţie. Este nevoie de munca în echipă şi nu de discuţii pe persoane", a mai susţinut Cătălin Ivan.

Recent, el îl ataca pe preşedintele executiv Liviu Dragnea, cel care ar urma să facă echipă cu Victor Ponta la alegerile interne din partid şi care a reuşit să îşi impună punctul de vedere la prima şedinţă a Comitetului Executiv după alegeri, prin excluderea lui Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova, acesta din urmă cerându-i să demisioneze, ca urmare a modului în care a condus campania electorală. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu cred că domnul Dragnea va face un pas în spate. Deocamdată, am votat cu toţii că trebuie să rămână la conducerea partidului până la Congres, dar nu cred că domnul Dragnea poate genera un proiect nou pentru PSD, pentru că este un om politic care a condus PSD-ul foarte mulţi ani: două campanii electorale pentru prezidenţiale, cu Mircea Geoană, cu Victor Ponta, a fost secretar general, apoi preşedinte executiv al partidului. A avut toate posibilităţile din lume să reformeze PSD-ul şi să-i dea un suflu nou. Acum suntem aici, tragem concluziile. Eu cred că este nevoie de un cu totul şi cu totul alt proiect", declara recent Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

Cătălin Ivan a mai spus că la congres vor fi mai multe platforme politice: "Am înţeles că şi Liviu Dragnea vrea să vină cu un proiect la Congresul din martie. Nu ştiu cu ce fel de proiect ar mai putea să vină Liviu Dragnea, după atâţia ani de condus PSD-ul, fie ca secretar general, fie ca preşedinte executiv, dar este binevenită orice dezbatere internă (...). Dar, clar, PSD are nevoie de un alt proiect, este clar că avem nevoie de o altă viziune. S-au făcut foarte multe greşeli şi, dacă PSD-ul mai speră ca în 2016 să ia un rezultat bun şi să rămână cel mai puternic partid din România (...), va trebui foarte serios să analizeze ce se întâmplă în partid, ce greşeli s-au făcut în afara partidului şi să venim cu un proiect nou".