Specialiștii români în IT vor lucra pentru Comisia Europeană

Specialiștii români în IT vor lucra pentru Comisia Europeană

550 de programatori din Europa, inclusiv români - manageri de proiect, arhitecți, dezvoltatori software, specialiști web, consultanți IT - vor lucra într-un proiect important al Comisiei Europene în domeniul IT, care va fi realizat în următorii patru ani.

 Licitația deschisă pentru contractul-cadru ESP -De- SIS III a fost organizată de Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Informatică, Direcţia Gestionarea Resurselor şi Optimizare, Unitatea pentru achiziţii TIC şi gestionare de contracte.

Consorțiul care va furniza servicii IT este format din IBM, Deloitte, Steria și SIVECO România.

Serviciile sunt adresate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene și unor agenții ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg și Ispra. Specialiștii aleși să lucreze în acest proiect se vor ocupa de dezvoltare software, analiză și design, studii, suport tehnic și formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, este prima oară când o companie românească este selectată să furnizeze servicii tuturor Direcțiilor generale din Comisia Europeană.

Compania românească de soft furnizează servicii instituțiilor europene din 2009. Printre contractele semnate se află Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Serviciile furnizate sunt de dezvoltare de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.