10 TONE de deșeuri generate de Un ROMÂN

10 TONE de deșeuri generate de Un ROMÂN

Anual, cantitatea totală de deșeuri generate la nivelul României este de 10,2 tone de persoană, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte țări au produs mai multe deșeuri pe cap de locuitor în UE în anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia și Suedi, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană.

Risipa se traduce prin irosirea resurselor naturale utilizate pentru producția alimentelor respective, precum apă, energie, sol.

Mai puțin de un sfert din aceste alimente nevalorificate în prezent în Europa și SUA ar fi suficiente pentru a hrăni 805 de milioane de persoane care suferă de foamete cronică.   Pentru a sprijini eforturile de reducere a risipei alimentare, Comisia Europeană organizează din 2009, Săptămâna Europeană pentru Reducerea Deșeurilor (EWWR), care anul acesta are loc în perioada 22-30 noiembrie. Axată în special pe deșeurile alimentare, inițiativa va înlesni autorităților publice, entităților private, școlilor și cetățenilor aflați în căutarea unui trai mai ecologic și mai inteligent, derularea a peste 9 000 de acțiuni.  

 

Ne puteți urmări și pe Google News