Judecătorii implicaţi în retrocedările ilegale vor fi cercetaţi în libertate

Judecătorii implicaţi în retrocedările ilegale vor fi cercetaţi în libertate

Cei doi magistrați din Covasna, implicați în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, vor fi cercetați în libertate, a decis, vineri dimineață, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ)

Instanța Supremă le-a admis contestați la controlul judiciar. Cei doi judecători sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, după ce au făcut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Romsilva, potrivit anchetatorilor.

În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au emis, vineri dimineaţă, mandate de arestare preventivă pe numele lui Dan Costin Bengescu şi Iosif Kadas, în timp ce în cazul lui Jenică Poenaru şi al lui Sorin Ion Iacob au luat măsura arestului la domiciliu. În același dosar, Andrei și Viorel Hrebenciuc au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News