Elena Udrea: PMP are parteneriat cu Băsescu și Boc

Elena Udrea: PMP are parteneriat cu Băsescu și Boc

Invitată la emisiunea „Evenimentul Zilei”, prezidențiabilul PMP a discutat despre contracandidații săi și a criticat guvernarea premierului Victor Ponta.

Liderul PMP, Elena Udrea, a declara că directorul SIE, Teodor Meleșcanu, a făcut un joc politic numindu- l pe Victor Ponta ofițer în cadrul serviciilor. Vă prezentăm cele mai importante declarații:

● Sunt convinsă că ar conta pentru electorat faptul că domnul Iohannis a fost în stare de incompatibilitate. Vorbim de o situație legală. Dânsul nu ar putea fi validat de CCR.

● Problema pe care eu o văd este că în continuare se votează pe structuri de partid. Încă nu știm ce va face electoratul nehotărât.

Ne puteți urmări și pe Google News

● Victor Ponta este un candidat mai slab decât partidul pe care îl reprezintă. Electoralul PSD este suficient de consistent încât să-l ducă până în turul II. Electoratul urmează indicațiile partidului.

Despre faptul că Ponta a fost ofițer SIE:

● Cred că președintele era obligat, pentru că românii trebuie să știe dacă posibilul viitor președinte este un om care are o dublă comandă, dacă a încălcat Constituția, legea.

● Cel mai bine era dacă Victor Ponta nu se înscria în competiție.

● Este clar că șefii serviciilor trebuie să fie oameni care nu sunt militari, care nu sunt din sistem.

● Domnul Meleșcanu a făcut un joc politic. Domnul Maior a ținut serviciul în echilibru.

● Am cerut demisia comisiilor de control ale SIE pentru că aceste comisii trebuiau să știe dacă s-a încălcat Constituția.

● Există riscul ca șefii serviciilor să ducă insituțiile într- un joc politic.

● Comisia de control parlamentar ar trebui să verifice dacă se încalcă legea.

● Eu nu aș avea încredere să mă mai întâlnesc cu un lider care a fost ofițer acoperit.

● Un astfel de președinte este foarte vulnerabil, este un președinte foarte periculos pentru România.

Despre guvernarea lui Victor Ponta:

● În 2009, avea cel mai mic minister (Ministerul Relației cu Parlamentul). Până și acel minister era o pălărie prea mare pentru Victor Ponta.

● Victor Ponta este un politician superficial. Este arogant, are tupeu.

● Victor Ponta a ratat investițiile, a sensibilizat România în fața investitorilor.

● Reducerea CAS ar putea să fie una corectă. Dacă putem accelera absorbția fondurilor europene, putem reuși să acoperim gaura pe care o face reducerea CAS.

Despre profilul viitorului prim-ministru:

● Profilul de prim-ministru trebuie să fie acela a unui om care are o minimă viziune economică, trebuie să fie un om de bună-credință și să fie dedicat acestui proiect.

● În turul doi voi anunța numele prim-ministrului

● PMP va fi primul partid de centru-dreapta în 2016

● Partidul are parteneriat cu Traian Băsescu, Emil Boc, este un partid alături de care vor veni mulți dintre foștii parteneri politici din perioada PDL.