„NAȘII” PENALI. CONTROLORI DE TREN cercetați pentru FALSIFICAREA BILETELOR CFR

„NAȘII” PENALI. CONTROLORI DE TREN cercetați pentru FALSIFICAREA BILETELOR CFR

Trei conductori şi un şef de tren sunt cercetați de poliţiştii de la transporturi din Cluj după ce ar fi falsificat biletele de călătorie pe care le vindeau călătorilor în trenuri. Anchatatorii au stabilit că ei modificau distanţele parcurse şi sumele încasate și decontau, astfel, sume mai mici decât banii încasați. Prejudiciul cauzat este de peste 16.000 de lei.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au depistat trei conductori şi un şef de tren, acuzați de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

Poliția Română transmite că cei patru, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din judeţele judeţele Satu Mare şi Bistriţa – Năsăud, sunt bănuiţi că, începând cu luna iulie 2013, ar fi falsificat peste 70 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane.

Din cercetări a reieşit că cei patru ar fi şters de pe bilete datele scrise iniţial, după care le-ar fi completat cu alte date, care reprezentau distanţe mai scurte şi, implicit, sume mai mici decât cele încasate în realitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biletele falsificate erau, apoi, predate la casieria CFR, dar „nașii” îîmpărțeau între ei diferența de bani. În acest mod, au creat un prejudiciu de peste 16.000 de lei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.