Șefii de companii estimează afaceri în creșteri. Vezi în ce domenii se vor face reduceri de personal

Șefii de companii estimează afaceri în creșteri. Vezi în ce domenii se vor face reduceri de personal

Managerii societăţilor comerciale estimează, pentru perioada iulie - septembrie 2014, creșterea afacerilor în sectorul de comerţ cu amănuntul, precum și că, în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, afacerile vor înregistra un avans moderat, în raport cu cele trei luni anterioare, conform anchetei de conjunctură din luna iulie 2014, publicată azi de Institutul Național de Statistică (INS).

În industria prelucrătoare, se preconizează o creştere moderată a volumului producţiei pentru următoarele trei luni. În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere mai mare decât pe total industrie prelucrătoare şi anume în fabricarea băuturilor (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +25%) şi pentru activitatea din industria metalurgică (sold conjunctural +24%).

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni. Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.