IMAGINI DE NECREZUT. Cum au ”zburat” spaniolii pe cerul Timișoarei I GALERIE FOTO

IMAGINI DE NECREZUT. Cum au ”zburat” spaniolii pe cerul Timișoarei I GALERIE FOTO

Ce are a face o macara –mastodont cu teatrul? De ce stă în centrul orașului? Asta s-au întrebat preț de două zile timișorenii. Miercuri seara, când primăria a stins luminile în centurl orașului, au intrat cu toții în ”Țara Minunilor”. Artiști au zburat deasupra capetelor sutelor de spectator, muzica a răsunat adusă parcă din altă dimensiune, au fost lumini și umbre proiectate pe clădirile monumentale.

O oră de poveste – de asta au avut parte timișorenii care au asistat, miercuri noaptea, în Piața Victoriei la primul spectacol outdoor  din cadrul FEST-FDR 2014 ( Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești), susținut de spaniolii de la Grupo Puja!. Un spectacol inspirat din Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll – ”Do do land”, care a avut nevoie de o macara cu un braț de 50 de metri, muzicieni și artiști acrobați. Cu nouă artiști acrobați în aer, cinci mucieni pe scenă, ideea lui Martín Herrero, Gastón Iungmann, Sara Serrano, Luciano Trevignani, Cristián Weidmann, după Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, Do do land a ținut cu sufletul la gură o Piață a Victoriei plină-ochi. Astăzi seară, spectacolul se joacă din nou, de la ora 22,00.

”Inspirat din lumile subterane ale lui Lewis Carroll, Do Do Land este un spectacol ce se desfășoară pe mai multe niveluri, care păstrează ceva din Alice și toate celelalte sensuri și senzații izvorâte din Țara Minunilor - Do Do Land. Dar de ce Do Do Land? Ludwig Carroll Dodgson (Lewis Carroll ) avea o problemă de vorbire, astfel că, atunci când se prezenta, spunea “Bună ziua, numele meu e Do Do Do Dodgson”. În glumă, cunoscuții îi spuneau Do Do. Când a scris Alice, a decis că vrea să fie unul dintre personaje, astfel că apare în carte ca pasărea Do Do. Acrobațiile aeriene, simplitatea, muzica live și interacțiunea cu publicul, un concept dramaturgic inovator și nenumărate alte elemente vizuale sunt doar câteva dintre minunile din magicul tărâm Do Do”, ne spune Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Național din Timișoara.

Spectacolul, la care accesul este liber, se va juca din nou în seara aceasta, de la ora 22,00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, în secțiunea outdoor a festivalului urmează un concert, în parcul din fața Sălii 2, cu Ze Murnau, iar sâmbătă, FEST-FDR 2014 umple o piscină cu 7 tone de apă, în fața Teatrului Național din Timișoara, pentru artiștii spanioli de la Senza Tempo, care vor prezenta spectacolul Lazurd.