Crin Antonescu: USL nu se reface. Ponta a vrut transformarea USL în PSD

Crin Antonescu: USL nu se reface. Ponta a vrut transformarea USL în PSD

USL nu se va mai reface, iar premierul Victor Ponta le oferă oamenilor numai iluzii cu "operaţiunea Tăriceanu", a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

"Din punctul de vedere al PNL, nu ne putem permite să pierdem timpul cu regrete, oricât de mult am regreta, şi eu sunt primul care regretă eşecul unui mare proiect în care am crezut, pe care l-am animat. Trebuie să mergem mai departe pe calea refacerii complete a identităţii noastre şi a recuperării din proiectul respectiv a obiectivelor pe care le-am avut atunci. Domnul Ponta, din păcate, oferă o iluzie, ca să nu zic un cuvânt urât, şi anume refacerea USL, substituirea USL, cu operaţiunea Tăriceanu. De asemenea, vorbeşte, şi aici e un mod de a înşela oamenii, despre faptul că doreşte şi acum, acum se va întâmpla refacerea USL. Nu, USL nu se mai reface", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că Victor Ponta ar trebui să admită că USL a încetat să mai existe din cauză că PNL nu a acceptat "transformarea USL în PSD". "Domnul Ponta ar trebui să fie corect, să admită o realitate politică, să admită faptul că, foarte simplu spus, USL a încetat din viaţă din cauză că PNL nu a acceptat transformarea USL în PSD. Asta a fost tendinţa cu care noi ne-am luptat foarte multă vreme, tendinţa pe care am crezut că o putem înfrâna, tendinţa care în sine nu mai respecta înţelegerea iniţială. Înţelegerea iniţială, o înţelegere grea, complicată, a fost: aici sunteţi voi, PSD, aici suntem noi, PNL, cu identităţi, cu istorie, cu valori diferite, dar care ne unim pentru o perioadă de cel puţin patru ani, pentru ca împreună, cu o forţă mare, de 70%, în timp chiar mai mult, să facem a,b,c,d,e pentru România. De aici şi până la tendinţa aceasta de a pesediza mai întâi USL şi apoi România mă tem eu de acum încolo, că PNL nu putea fi pesedizat, chestiunea asta era inacceptabilă, era contrariul a ceea ce am urmărit noi în USL, şi ne-am despărţit. Dar nişte obiective din acel program rămâne să urmărim. Perioada următoare le va arăta oamenilor cine şi dacă urmăreşte într-adevăr acele lucruri pentru ei, pentru că le-am cerut votul. Am fost perfect loiali în această coaliţie", a mai afirmat Antonescu. CITIȚI ȘI:

  • Crin Antonescu nu exclude o candidatură a lui Iohannis la Cotroceni, dacă acesta va avea o intenție mai bună de vot
  • Antonescu: Dacă PNL nu va lua 20% la europarlamentare eu îmi dau demisia

Ne puteți urmări și pe Google News