Departe de PURIFICARE: Mare atenţie la ce MÂNCAŢI de POSTUL Paştelui. Sfatul specialiştilor

Departe de PURIFICARE: Mare atenţie la ce MÂNCAŢI de POSTUL Paştelui. Sfatul specialiştilor

Postului Paştelui a început, iar specialiştii în nutriţie spun că trebuie acordată o mare atenţie produselor de post consumate în aceasstă perioadă.

Potrivit specialiştilor în nutriţie se preconizează o „invazie” pe segmentul produselor vegetale. Cele mai căutate sunt pateurile vegetale, zacusca, şniţelul vegetal şi brânza tofu. Dar, multă lume este tentată să mănânce şi crenvursti vegetali, pateuri şi salamul de soia, care conţin chimicale menite sa suplinească lipsa cărnii, laptelui şi ouălor. În acest caz, ideea de purificare a organismului fiind sub semnul întrebării.

Nu au ce să caute

Medicii atrag atenţia că anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente “de dulce”. În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi “mezelurile”, din cauza conţinutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită, potrivit obiectiv.info. De asemenea, ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să ocoliţi

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă se pare că este brânza tofu, pe locul următor situându-se laptele de soia. Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce sa caute intr-un produs de post. Sfatul specialistilor este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). Carminul, spre exemplu, este obţinut dintr-o insectă şi se regăseşte în unele produse de post. Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi: conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv, caramel (E150) şi EDTA (E385) - care se foloseşte mai ales la conserve, fiind unul dintre cei mai periculoşi aditivi.