Lovitură: Mark Zuckerberg vrea să renunţe la unul dintre principiile de bază. Anonimatul pe FACEBOOK, bun sau rău?

Lovitură: Mark Zuckerberg vrea să renunţe la unul dintre principiile de bază. Anonimatul pe FACEBOOK, bun sau rău?

Zuckerberg este pe punctul de a renunţa la unul dintre principiile de bază ale Facebook. Şi anume, utilizatorii şi-ar putea păstra anonimatul în reţea...

„Încă de la lansarea reţelei de socializare, Mark Zuckerberg a ţinut cu dinţii de două lucruri: permanenţă şi identitate”, notează Business Insider.

Abordarea inversă

Tot ceea ce utilizatorii postează, comentează sau urca pe Facebook este înregistrat şi niciodată şters. Reţeaua de socializare se comportă ca un fel de jurnal, în care toate amintirile şi fotografiile sunt disponibile ori de câte ori le cauţi. Zuckerberg a realizat în urmă cu 10 ani că atunci când cauţi pe cineva după adresa de mail de la şcoală, poţi aduce la lumina relaţii ţinute secrete! Micii antreprenori care pun pe picioare propriile start-up-uri folosesc exact abordarea inversa, concentrându-se pe efemeritate şi anonimat. Snapchat, de exemplu, promite utilizatorilor ca nimic din ceea ce trimit prin aplicaţiile lor nu va fi salvat şi nu se va întoarce să îi hăituiască.

Ne puteți urmări și pe Google News

O povară?

Într-un material în care vorbeşte despre transformările prin care a trecut reţeaua de socializare, în ultimii 10 ani, Bloomberg Businessweek scrie că următoarea mişcare a celor de la Facebook ar putea fi lansarea unor aplicaţii care să permită utilizatorilor să-şi păsteze anonimatul atunci când navighează în reţea. “Un lucru care va îi lua prin surprindere pe cei obişnuiţi cu Facebook este că noile aplicatii vor permite utilizatorilor să le logheze anonim. Este o schimbare radicală pentru Zuckerberg, care i-a spus la un moment dat scriitorului David Kirkpatrick, autorul studiului „Facebook Effect” că „să ai două identităţi este un exemplu de lipsă de integritate’” (după cum specifică şi Bloomberg Businessweek).

Subiectul anonimatului pe Facebook a fost şi este un subiect care generează dispute aprinse între angajaţii Facebook. „Cred că am ajuns într-un punct în care am putea renunţa ca tot ce facem pe Facebook să fie sub identitatea reală. Dacă cineva are probleme în a-şi arăta adevărata identitate, cred ca acest lucru este o povară”, a explicat Zuckerberg.