Argeş: Deţinuţi sancţionaţi după ce au postat fotografii din celulă pe o reţea de socializare

Argeş: Deţinuţi sancţionaţi după ce au postat fotografii din celulă pe o reţea de socializare

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi au fost sancţionaţi disciplinar după ce au postat pe o reţea de socializare fotografii făcute în celulă în noaptea de Revelion, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii de detenţie.

Verificările în acest caz au început după ce fotografiile au fost publicate în presa locală din Argeş.

'S-a demarat o anchetă internă, ce a constat în procedura de identificare a deţinuţilor care s-au fotografiat şi au postat imaginile pe Facebook şi efectuarea de percheziţii la camera de deţinere unde sunt cazate persoanele private de libertate implicate în incident. La percheziţiile efectuate au fost descoperite, ridicate şi confiscate două telefoane mobile şi accesorii ale acestora', se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al penitenciarului, agent Andreea Bădescu.

În urma anchetei interne, conducerea Penitenciarului Colibaşi a dispus sancţionarea disciplinară a celor doi deţinuţi şi a sesizat comisia de specialitate în vederea schimbării regimului de executare. De asemenea, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru încălcarea legislaţiei privind executarea pedepselor. Conform legislaţiei în vigoare, se interzice deţinerea şi folosirea telefoanelor mobile, precum şi a altor dispozitive de comunicare la distanţă de către persoanele private de libertate.

Ne puteți urmări și pe Google News