Mihai Daraban, CCIR: Preşedintele României trebuie să fie garantul predictibilităţii

Mihai Daraban, CCIR: Preşedintele României trebuie să fie garantul predictibilităţii

Preşedintele României trebuie să fie garantul predictibilităţii, mai ales într-o perioadă de tensiuni sociale.

"Vrem ca preşedintele României să fie garantul predictibilităţii economice. Nu am văzut pe nimeni în această perioadă să ceară modificarea Codului Muncii. Solicităm ca proiectul de lege pe Codul Muncii aflat în Parlament să fie respins", a declarat a declarat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la Gala Topului Naţional al Firmelor. 

Acesta consideră că promotorii mediului de afaceri în străinătate au nevoie de „cartuşe”. Unul dintre aceste cartuşe este predictibilitatea evoluţiei economiei româneşti. Altul ar fi o lege a parteneriatului public privat şi o lege a holdingului, consideră Daraban. 

În cadrul evenimentului organizat de CCIR, a transmis un mesaj şi preşedintele României, Klaus Iohannis, potrivit căruia activitatea camerală trebuie să devină un vector al performanţei. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Activitatea camerală trebuie să fie un catalizator instituţional pentru iniţiativa antreprenorială pentru creşterea competitivităţii mediului de afaceri. Performanţele economice trebuie să transceadă talentul antreprenorial. Să devină deopotrivă reflectarea calităţii mediului de afaceri. Aceasta este la rândul ei produsul conjugat al reglementărilor economice, al normelor fiscale şi legislative, dar şi al relelor năravuri, al birocraţiei şi corupţiei care explică degradarea economică. În acest sens, performanţele dumneavoastră sunt obţinute, adesea, nu în virtutea, ci mai degrabă în ciuda unei calităţi instituţionale încă scăzute a mediului de afaceri", se arată mesajul preşedintelui prezentat de Costin Marinescu, consilier pe probleme economice, potrivit Agerpres

În mesajul preşedintelui României se precizează că investiţiile străine sunt în creştere, însă trebuie exploatate domeniile cu potenţial competitiv, nu cele speculative.