100.000 de euro daune morale băiețelului cu sindrom Down mutilate de câini la Checea

100.000 de euro daune morale băiețelului cu sindrom Down mutilate de câini la Checea

O şcoală din judeţul Timiş trebuie să achite 100.000 de euro, daune morale, unui copil cu sindrom Down care a fost mutilate fatal de câini. Instanța a decis să reprezentanții școlii sunt vinovați că nu au supravegheat copilul de grupa mică, care a plecat de unul singur de la grădiniță spre casă și a fost atacat de o haită de câini.

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani, la Checea, în județul Timiș.  Copilul lăsat nesupravegheat a plecat singur de la grădiniţă şi a ajuns în curtea unei ferme dezafectate, unde a fost atacat de o haită de câini. Câinii au smuls la propriu bucăți din trupul copilului, și numai o minune a făcut ca acesta să supraviețuiască.

Acum, unitatea de învăţământ din comuna timişeană Checea trebuie să achite 100.000 euro drept despăgubiri morale familiei.

Familia a dat în judecată unitatea de învăţământ şi pe educatoarea care nu l-a supravegheat pe copil. Procesul s-a finalizat în iulie, când Judecătoria Timișoara obliga pârâții la plata unor daune de 200.000 de euro. Educatoarea a depus contestaţie la Curtea de Apel Timişoara, iar zilele trecute aceasta s-a pronunţat irevocabil şi a dispus reducerea cuantumului daunelor morale la 100.000 euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiețelul cu sindrom Down este acum în clasa pregătitoare şi are urme de muşcături.