Judecătorul PEDOFIL de la Timişoara ar putea scăpa ieftin, deşi RISCĂ 26 de ani de ÎNCHISOARE

Judecătorul PEDOFIL de la Timişoara ar putea scăpa ieftin, deşi RISCĂ 26 de ani de ÎNCHISOARE

Judecătorul Nicolae Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, a decis să dea în vileag faptele de care este acuzat în Dosarul exploatării sexuale de minore. Acesta speră să obţină o pedeapsă mai mică. Tomuş este acuzat de şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Conform jurnaliştilor de la impactpress.ro, Nicolae Tomuş a recunoscut faptele şi a făcut denunţurile necesare pentru a obţine o clemenţă din partea legii. De asemenea, procurorul de caz, Carmen Martinov, ar fi acceptat încheierea unui acord de recunoaştere prin care Tomuş să primească o pedeapsă cu suspendare.  Conform aceleiaşi surse, judecătorul Tomuş ar fi avut un tratament preferenţial în comparaţie cu ceilalţi suspecţi din dosar care au fost arestaţi preventiv, deşi sunt acuzaţi de fapte mai puţin grave. 

Un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu suspectul Nicolae Tomuş este imposibil de luat în calcul, atâta vreme cât a fost acuzat de săvârşirea unor infracţiuni pedepsite cu până la 10 ani de închisoare. Dacă e să luăm ca reper condamnarea din cazul judecătorului Mircea Moldovan, de la Curtea de Apel Bucureşti, care a luat 22 de ani pentru fapte de corupţie, atunci pedeapsa cumulată în cazul lui Tomuş putea ajunge la 26 de ani de inchisoare”, a spus avocatul Florin Kovacs, apărătorul unuia dintre suspecţii arestaţi în acest dosar.

În condiţiile în care, conform articolului 480 din Noul Cod de Procedură Penală, acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 7 ani, este cel putin ciudat faptul că Nicolae Tomuş a beneficiat de această clemenţă a legii penale, întrucât Noul Cod Penal, la articolul 211, pedepseşte traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, în cazul de faţă – minori, infracţiune care s-a reţinut şi în cazul lui Nicolae Tomuş, cu închisoare de la 3 la 10 ani. 

Ne puteți urmări și pe Google News