Camera Deputaților: Plafonul de deducere al asigurărilor de sănătate, majorat la 400 de euro

Camera Deputaților: Plafonul de deducere al asigurărilor de sănătate, majorat la 400 de euro

Deductibilitatea pentru asigurările de sănătate a fost majorată de la un plafon de 250 de euro/angajat pe an, aplicată la angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţilor, la 400 de euro pe an de către deputații din Comisia pentru buget-finanţe, care au aporbat această prevedere în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.

"De cel puţin trei săptămâni discutăm, în Comisia de buget finanţe, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Am finalizat aproape toate amendamentele şi am crescut suma de la cei 1.300 de euro deductibilitate pentru asigurări de sănătate şi pensii facultative şi am aprobat 1.600 euro, ca deductibilitate”, a declarat astăzi deputatul Aurelia Cristea, membru în comisie, la Conferinţa Asigurătorilor din România. 

„Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurările de sănătate, atât la angajat, cât şi la angajator, şi 400 de euro pentru pensiile private, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator", a spus aceasta.    În această etapă nu au fost incluse asigurările de viaţă, deoarece nu sunt definite clar categoriile care pot beneficia de ductibilitate, a mai spus Cristea. 

Nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative (Pilonul III) nu a fost modificat. În prezent, deductibilitatea pentru pensiile private facultative este de 400 de euro/an şi se aplică atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Pentru asigurările voluntare de sănătate, acest plafon este în prezent de 250 de euro/an pentru angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţil 

Ne puteți urmări și pe Google News