EXCLUSIV. Informaţie ŞOC: fiul magnatului petrolului care a condus "barca morţii" pe Lacul Snagov nu poate fi cercetat PENAL pentru consum de alcool

EXCLUSIV. Informaţie ŞOC: fiul magnatului petrolului care a condus "barca morţii" pe Lacul Snagov nu poate fi cercetat PENAL pentru consum de alcool

Legea privitoare la consumul de alcool nu se aplică, pe apă, în cazul ambarcaţiunilor de agrement, ci numai la nave. Poliţiştii şi procurorii nu îi pot cerceta pe Alexandru Popescu, cel care a provocat moartea unui om şi rănirea altor patru, decât pentru uciderea din culpă, fără circumstanţe agravante, cum se întâmplă în cazul unui şofer.

Surse oficiale au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că la Căpitănia Portului Snagov, care aparține Autorității Navale Române (ANR), sunt înmatriculate circa 2.000 de ambarcațiuni, printre care și cea a lui Alexandru Popescu, fiul celui care a fost patronul Petrolimportexport, Ovidiu Popescu. Tânărul, aflat sub inflența alcoolului, a condus ambarcațiunea care a lovit în plin o barcă, accident în urma căruia patru oameni au fost răniți grav iar unul, de 60 de ani, a murit înecat. Acesta din urmă era unul dintre angajaţii restaurantului, au precizat aceleşi surse.

Dilema anchetatorilor: „Pe apă nu se aplică legea conducătorului băut, decât dacă este la cârma unei ambarcațiuni de mari dimensiuni. Actuala legislație nu face referire la bărcile de agrement, ci, doar, la vapoare”.

Din acest motiv, încadrarea faptei, în cazul tragediei de pe lacul Snagov, nu poate fi decât ucidere și vătămare din culpă, fără circumstanțele agravante, precum în cazul unui șofer.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuarea cercetărilor, anchetatorii au stabilit şi că cel care a condus ambarcaţiunea restaurantului Dolce Vita era un simplu ospătar. "Barcagiul era liber. Cel care a condus barca nu avea permis.Era un simplu ospătar. De aceea. este posibil ca şi acest aspect să conducă la tragerea la răspundere a proprietarului ambarcaţiunii lovite", ne-a dezvăluit un om al legii.