Paradis Land, cel mai mare parc de aventură din ţară, inaugurat la Neptun

Paradis Land, cel mai mare parc de aventură din ţară, inaugurat la Neptun

Amplasat în pădurea Comorova din staţiunea Neptun, pe o suprafaţă de două hectare, Paradis Land, cel mai mare parc de aventură din ţară, a atras deja peste 10.000 de localnici şi, mai ales, turişti aflaţi în vacanţă în sudul litoralului.

Proiectul parculului de distracţii a fost sprijinit de primăria Mangalia. Investiţia, în valoare de peste 300.000 de euro, cuprinde trasee de diferite grade de dificultate. Cele mai uşoare sunt traseele marcate cu alb iar cele mai grele, aflate la înălţimi de 10-12 metri, sunt marcate cu roşu şi negru. Există şi un traseu special pentru tiroliene, în lungime de 1200 de metri, precum şi un panou de căţărare cu diferite grade de dificultate. „În acest moment este cel mai mare parc de gen din ţară pentru că are 14 trasee şi aproape 200 de ateliere. Dacă vorbim de parc de aventură. Există un număr de jocuri adaptabile la faţa locului, depinde de distanţa şi grosimea copacilor”, explică Aurelian Marin, administratorul Paradis Land.

Parcul de aventuri din Neptun va funcţiona timp de 10 luni pe an, fiind vizitat până acum de 10.000 de turişti, mai ales copii. Investitorii mizează pe prezenţa a 50.000 de turişti în acest an. Pe lângă micuţii care stau căţăraţi în pomi, parcul este plin şi cu adulţi care au fugit de la plajă „pentru a gusta aventura”. Cu toţii primesc echipamente, nişte hamuri tip body, se face instructaj de 10 minute, se detaliază paşii pe care trebuie să-i facă în parc. Sunt sunt supravegheaţi, în permanenţă, şi îndrumaţi de 18 monitori, cu tricouri verzi. „Siguranţa, care este principala noastră preocupare, este de 100%. Orice risc este redus la zero. Îi verificăm în permanenţă de la sol” spune şi Cosmin Stanciu, celălalt asociat.

Pădurea Comorova, din Neptun-Olimp, are 400 de hectare. „Niciun copac nu a fost tăiat pentru amplasarea acestui parc de aventură” spune primarul Mangaliei, Cristian Radu. Paradis Land este o investiţie de 300.000 de euro, terenul fiind concesionat pe 49 de ani.  Primarul spune că în perioada următoare va fi inaugurat şi un traseu de 13 kilometri, prin pădure, pentru biciclişti. „Nu se va distrugenimic, vom  creea mult mai multe zone verzi în staţiunile pe care le administrează Mangalia. Interesul nostru este, tot ce este construit în staţiunile din sudul litoralului să fie pus în valoare, după care să ne mai gândim dacă se va mai construi ceva”, a declarat primarul Cristian Radu, la inaugurarea oficială a parcului de aventură.

Ne puteți urmări și pe Google News