Fiecare român cu durerea lui. În atenția CSM! „Nimeni nu e mai presus de lege”

Fiecare român cu durerea lui. În atenția CSM! „Nimeni nu e mai presus de lege”

Subsemnatul Dinu Constantin, domiciliat în orașul Titu, jud. Dâmbovița, vă aduc la cunoștință următoarele:

Am ieșit la pensie în anul 1997 după un stagiu de cotizare de 45 de ani și 8 luni, din care 5 ani și 22 de zile lucrate efectiv în grupa I-a de muncă și 25 de ani și 4 luni în grupa a II-a de muncă în baza art. 14 din Legea nr.3/1977, vârsta 55 de ani și peste 25 de ani grupa a II a.

Pensia mea a fost calculată eșalo nat de Casa Jude țeană de Pensii Dâmbovița, nedorind să-mi ia în considerare munca mea de o viață în condiții grele de muncă. Nedorind respectarea dispozițiilor art. 2 alin.3 din HG nr. 1550/23.04.2004, care prevede ca pentru persoanele care s-au pensionat anterior intrării în vigoare a Legii nr.19/2000, stagiul de cotizare, utilizat la determinarea punctajului mediu anual, este reprezentat de vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensionare, conform prevederilor legale în vigoare în momentul pensionării. Durata stagiului de cotizare, complet utilizat la derminarea punctajului mediu anual pentru persoanele care lucrează cel puțin 25 de ani în grupa a II-a de muncă, este astfel de 25 de ani. La data de 18.05.2010 am depus acțiune la Tribunalul Dâmbovița formând Dosarul nr. 2136/120/2010. De 5 ani de zile sunt plimbat de la Tribunalul Dâmbovița la Curtea de Apel Ploiești fără a mi se da drepturile legale. Deși instanța de Control critică soluțiile date de Tribunalul Dâmbovița nu se instrumentează corect dosarul nr. 2136/120/2010. Mai mult decât atât, Tribunalul Dâmbovița , la data de 01.06.2011 a dispus efectuarea unei expertize tehnice de specialitate cu obiective precise, raportul de expertiză fiind depus la dosar la data de 06.02.2012, instanța de judecată nevrând să-l ia în considerare Expertiza de specialitate din rea-voință. Expertiza efectuată în cel de-al doilea ciclu procesual corectă și legală, efectuată conform actelor de la dosarul de pensie necontestată de nici una dintre părți, nu a vrut instanța să o ia în considerare. La 16.09.2013 Tribunalul fixează noi obiective eronate la raportul de expertiză, fără ca eu să știu obiectivele false.Tribunalul nu s-a conformat deciziei nr. 3172/02/2012. Totul s-a judecat numai împotriva legiifals, se arată că activitatea desfășurată de contestatar nu se regăsește la art. 43 (1) și (2) din Legea 19/2000. Legea 19/2000 este valabilă pentru cei ieșiți la pensie după anul 2001. Eu am ieșit la pensie în baza art. 14 din Legea 3/1977. Tribunalul Dâmbovița dând sentința nr.2027/16.02.2013 nelegală și netemeinică – obligând expertul de specialitate cum să scrie.

Vă rog să-mi spuneți ce să fac pentru a primi pensia coform muncii depuse. Precizez că 14 dosare s-au judecat la Tribunalul Dîmbovița, toate judecate eronat. Rog analizați sentința nr. 2027/16.12.2013. Cei care cotizează la judecători li se dă dreptate. Anexez alăturat probe: sentința nr.63/12.01.2009.

Dinu Constantin Titu-Dâmbovița

 

Peștele de la cap se împute!

Subsemnatul, Oprea Trandafir, domiciliat în satul Văsoaia, com. Chisindia, jud Alba, prin prezenta vă scriu următoarele:

De ce s-a lăsat și s-a acceptat ca de la Revoluția din 1989 să se fure atâta? Cine este vinovat pentru caz (Jaf)?? Valoarea furturilor este foarte mare. Vinovați foarte mulți, dar până în prezent, puțini depistați și pedepsiți. De ce aceea, care au condus țara nu sunt chemați la DNA?? Populația României se bucură pentru ceea ce vede că se întâmplă la DNA. Dacă nu se va confisca, recupera de la vinovați, nu ați făcut mare succes, dar ați încurajat viitorii hoți și corupți. Poate asta se urmărește? Cui nu-i convine, să facă 5-7 ani de pușcărie, dar să fi furat milioane de lei, sau milioane de euro? și să rămână la hoți aceste valori. Confiscați tot ce nu pot justifica. Să nu se țină cont sau seama de persoană, sau funcție. Legea este pentru toți. Așa cum sunt pedepsiți găinarii, așa și parlamentarii vinovați. Să se curețe toate autoritățiile și instituțiile statului de persoanele corupte și cu dosare penale. Imunitatea parlamentară a generat atâta corupție. Scoate-ți imunitatea, corupția va scădea foarte mult. Am văzut cu toții cum în Parlament, între ei, se apără și se ajută hoții. Va trebui o macara CFR să se ridice imunitatea, pentru că sunt mulți și foarte grei și se apără între ei. Reduce-ți numărul parlamentarilor.

Mare a fost bucuria în 1989, eu aveam atunci 53 de ani, dar această bucurie nu a durat mult, dar ne-a adus libertate, democrație, dreptate, corupție, hoție, jafuri, demolări, prostituție, pornografie și privatizări frauduloase. Zeci de mii de șomeri, copii fără părinți, lăsați în grija oricui. Industria României s-a dus la fier vechi și-n alte direcții, unde populația nu știe.

De ca țăranii noștri nu își pot vinde produsele? Din cauza produseler importate și dăunătoare sănătății, exportăm produse agricole ieftine și importăm produse finite foarte scumpe. Aceia care conduc țara trebuie să aibă grijă de popor, și nu numai în campaniile electorale, așa cum se procedează. Aceia care au furat mult și au ajuns la pușcărie, au început să ceară condiții foarte bune, așa să fie la fel pentru toți de la pușcărie. Micii hoți, găinarii, nu cer altceva, numai marii hoți, așa că dreptate are Robert Cazanciuc. Și Băsescu a avut dreptate când a spus că „Iarna nu-i ca vara”!

Populația țării așteaptă cu nerăbdare și interes felul cum se procedează cu confiscarea averilor agonisite în mod ilegal. Aceia care au furat îi băgați la pușcărie, dar cu averea lor ce o să fie? Vor face pușcărie ani puțini, averea agonisită rămâne la ei, atâta ar mai trebui românilor.

Recuperați, recuperați, de la hoți și vinovați.

Vă doresc sănătate la toți cei care citiți această scrisoare.

Oprea Trandafir,

79 de ani

 

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef