Nicuşor Constantinescu, SUSPENDAT de la şefia Consiliului Judeţean Contanţa

Nicuşor Constantinescu, SUSPENDAT de la şefia Consiliului Judeţean Contanţa

După ce vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prefectul judeţului, Ion Constantin, a primit, luni, actele de la Tribunal, necesare emiterii ordinului de suspendare.

„În baza Legii 215 şi documentului sosit de la Tribunal, avem la dispoziţie 48 de ore pentru a emite ordinul de suspendare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Compartimentul juridic al instituţiei a întocmit deja referatul, urmând ca în acest termen de 48 de ore să emitem ordinul,” a declarat prefectul Ion Constantin.

Potrivit Cuget Liber, după această suspendare a şefului Consiliului Judeţean Constanţa, va fi convocată de îndată şedinţa de consiliu, urmând a se alege dintre cei doi vicepreşedinţi în funcţie, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, prin vot, care va prelua prerogativele instituţiei. Odată cu semnarea actelor de suspendare de către prefectul de Constanţa, Ion Constantin, Nicuşor Constantinescu va primi al doilea ordin de suspendare din funcţie.

Magistrații au decis arestarea preventivă a șefului Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru 30 de zile, în urma cererii procurorilor DNA. Acesta este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor, conflict de interese, tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată. Citeşte mai multe aici