Hackeri israelieni, reținuți pentru atacuri cibernetice asupra sistemului bancar din ROMÂNIA

Hackeri israelieni, reținuți pentru atacuri cibernetice asupra sistemului bancar din ROMÂNIA

Doi cetățeni israelieni, cu presupuse legături cu unele grupări teroriste din Orientul Mijlociu, au fost reținuți, marţi, în urma unor percheziții efectuate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism.

Împreună cu ofițeri ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, procurorii au efectuate descinderi domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, la locuințele suspecților.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2014 - februarie 2015, cetăţenii israelieni Giora Iahr și Oren Avraham Azouri  au desfășurat activități infracționale pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar național, utilizând mijloace tehnice cu un nivel ridicat de complexitate, în conivență cu entități infracționale din zona Orientului Mijlociu.

Acțiunile membrilor grupării criminale au afectat siguranța datelor informatice din infrastructurile bancare naționale prin accesarea în mod clandestin a unor sisteme informatice și extragerea unor date stocate. Hackerii au folosit aplicații de tip malware.

Ne puteți urmări și pe Google News