Astăzi începe procesul lui Aristotel Căncescu, acuzat de luare de mită și spălarea banilor

Astăzi începe procesul lui Aristotel Căncescu, acuzat de luare de mită și spălarea banilor

Situația în partid a lui Căncescu va fi analizată de PNL pe 23 ianuarie

Astăzi, 13 ianuarie este primul termen al procesului în care președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu este acuzat de abuz în serviciu luare de mită, spălare a banilor, în formă continuată, trafic de influenţă și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

El a fost trimis în judecată, în luna decembrie 2014, de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Brașov , în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare a banilor, în formă continuată, trafic de influenţă și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

În același dosar cu fostul șef al Consiliului Județean Brașov au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, deputatul PC Ion Diniță, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin Popa, Ioan Boțoman, Maria Gheorghieș, Radu Petru Ispas, Gabriel Bâgiu, Bogdan Aurelian Rusu, și societatea comercială Canaris SRL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 23 ianurie, conducerea PNL ar trebui să analizeze situaţia lui Aristotel Căncescu și a altor vicepreşedinţi care au fost arestaţi preventiv sau condamnaţi şi să decidă dacă mandatele acestora vor fi vacantate şi ocupate de liberalii situaţi pe următoarele poziţii, conform situaţiei voturilor de la congresul PNL. Printre cei vizaţi se numără Aristotel Căncescu, vicepreşedinte PNL şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, aflat în arest preventiv, deputatul Mircea Roşca, vicepreşedinte PNL, arestat preventiv din 20 noiembrie anul trecut. Acestora li se adaugă şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, care este şi vicepreşedinte al PNL, care a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.