Tăriceanu CONDAMNĂ decizia PNL de a contesta mandatul lui Dragnea. De CINE crede liderul ALDE că sunt influențați liberalii

Tăriceanu CONDAMNĂ decizia PNL de a contesta mandatul lui Dragnea. De CINE crede liderul ALDE că sunt influențați liberalii

Călin Popescu Tăriceanu a condamnat demersul PNL de a contesta la CCR mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea. Liderul ALDE a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că liberalii trebuiau să ceară suspendarea președintelui PSD "în mandatul pe care tocmai îl încheie".

"Lucrul acesta pentru mine înseamnă, din punct de vedere politic, o greșeală. De ce nu s-a cerut atunci suspendarea lui Dragnea în mandatul pe care tocmai îl închei? Mi s-ar părea anormal să scoatem de la naftalină un articol care trebuia să funcționeze încă de la început.", a declarat Tăriceanu la Digi 24.

Tăriceanu consideră că PNL poartă amprenta fostului PDL.

"Să lăsăm războiul deoparte și să vedem încotro ducem România. Războaiele dintre noi fac ca România să stea acum la masa săracilor în Uniunea Europeană. S-a lipit de PNL marca PDL, partidul a pierdut din principii. E condus din spate în maniera PDL. Regret atitudinea unora dintre reprezentanții PNL. Unii dintre ei nici nu sunt în cercurile de putere ale PNL-ului.", a adăuvat liderul ALDE la postul de televiziune mai sus menționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nouul președinte interimar al liberalilor, Raluca Turcan, a anunțat că PNL va contesta la CCR mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea. Majoritatea în viitorul Parlament este favorabilă PSD şi ALDE, după ce cele două partide au spus că vor semna un protocol în vederea unei alianțe.

Și vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a afirmat că, deoarece Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pentru fraudă electorală, se poate gândi serios la "o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context"

Regulamentul Camerei Deputaților prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.      "Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (...) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârșirea de către respectivul deputat a unor infracțiuni legate de derularea procesului electoral", se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaților.     Pe 22 aprilie a.c., Înaltă Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României. 

Citește și: PNL va contesta la CCR funcţia de deputat al lui Liviu Dragnea: Mandatele persoanelor CONDAMNATE DEFINITIV pentru FRAUDE ELECTORALE nu pot fi validate

PMP vrea invalidarea mandatului de DEPUTAT al lui Liviu Dragnea. VEZI reacția PSD

BREAKING NEWS: Dragnea riscă să nu mai intre în Parlament