O ”viteză” de șapte alegători pe oră, în Sibiu. Unul și-a uitat soția la secție

O ”viteză” de șapte alegători pe oră, în Sibiu. Unul și-a uitat soția la secție

Doar șapte oameni pe oră vin să voteze, în medie, în comuna Mihăileni din centrul județului Sibiu. Asta în timp ce, în Shanghai, un sibian s-a dus să voteze în port popular.

Statisticile referitoare la prezența la vot în județul Sibiu indicau un interes extrem de scăzut în unele sate. Spre exemplu, în comuna Mihăileni, din centrul județului, după slujba de la biserică erau înregistrați la secția de vot doar 29 de alegători, dintre care trei sunt înscriși pe listele suplimentare. În diaspora a votat sibianul Ovidiu Olteanu, aflat tocmai în Shaghai (China). Tânărul a mers la vot îmbrăcat în port popular încercând să-i impulsioneze și pe cei care sunt acasă. ”Sibienii votează oriunde s-ar afla! Ar fi frumos să iasă și sibienii care sunt acasă la vot”, este mesajul lui Ovidiu.

Și-a uitat soția

În municipiul reședință de județ, însă, prezența la vot a crescut la peste 12 procente după miezul zilei. Majoritatea dintre cei care au votat sunt, însă, persoane în vârstă. Unii dintre aceștia fie nu au știut niciodată, fie au uitat să scrie, după cum s-a dovedit în momentul în care au fost nevoiți să își treacă numele în tabele. Căci, la una din secțiile de vot din Sibiu, pensionarii preferă să se înscrie pe listele suplimentare, decât să urce până la etajul doi al școlii unde a fost amenajată secția lor de vot. Și deși nu este ”înghesuială”, unul dintre sibieni și-a uitat soția în secția de vot. Asta în timp ce, un altul, era să uite că are buletinele de vot în mână și a vrut să plece cu acestea acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul alegător s-a scuzat de la serviciu

Printre primii sibieni care au votat duminică dimineața este un pensionar care lucrează și ca paznic. Iar cum urma ca de la ora șapte să intre în tură de 24 de ore, s-a învoit pentru 15 minute de la serviciu. ”Am votat să ne fie mai bine. Nu vedeți că nu ne ajunge pensia și trebuie să muncim?! Bine că îmi permite sănătatea”, a spus la ieșirea de la vot omul.