Program special chiar și pe YOUTUBE de 1 decembrie! Totul despre ,,Pe românește", proiectul care ilustrează realitățile românești

Program special chiar și pe YOUTUBE de 1 decembrie! Totul despre ,,Pe românește", proiectul care ilustrează realitățile românești

De mai bine de 4 luni, un canal despre realitățile pur românești atrage zeci de mii de utilizatori. Youtbe-ul se pregătește și el de sărbătoare, iar de Ziua Națională a Romaniei sunt programate episoade speciale ,,Pe românește". Săptămânal, doi tineri fac experimente sociale ca să distrugă sau să confirme mituri despre societatea noastră.

Pe Youtube, subiectele abordate sunt diverse: de la IT, la lifestyle sau gaming, fiecare nișă cu publicul ei. Cei care fac sunt mulți: de la adolescenți până la avocați, jurnaliști sau doctori. Printre fețele cunoscute de la TV, cu succes ș pe internet, se numără George Buhnici la PROTV sau Adelina Pestrițu. Creatorii ,,Pe românește", Gabriel Fereșteanu și Alexandru Tudor- The Lin, nu au crezut că o inițativă socială, cu prea puține elemente de divertisment, va atrage publicul, dar cifrele i-au contrazis. În primele luni de la lansare au strâns aproape 30.000 de abonați și sute de mii de vizualizări. 

I-am provocat pe români să ne închirieze iubitele

,,Vrem să-i surprindem pe români așa cum sunt ei, fără niciun scenariu. Le-am testat spiritul civic în situații delicate: am furat din magazine să le vedem reacția, ba chiar mai mult le-am oferit bani în schimbul iubitelor. Nu intenționăm să arătăm doar partea negativă a României, vrem să vedem și ce este frumos. De asemenea, ne dorim să avem o evoluție în conținut. Vom posta mai des și vom avea content mai diversificat.", spun cei doi. 

Colaborează cu ONG-uri și se pregătesc de sărbătoare

,,Pentru 1 decembrie vom vorbi despre fascinația românilor pentru ocult. Urmează un experiment interesant. Dezvăluim una dintre surprize, vom avea și prima noastră colaborare, cu Andra Goga, un youtber de succes și cea mai nouă colegă a Simonei Gherghe de la Acces Direct. Mai mult, de Crăciun vrem, împreună cu abonații noștri, să le facem sărbătorile mai frumoase celor nevoiași. O colaborare la care ținem destul de tare este cu Asociația Jurnaliștilor Civici, AJC."