Secretarul general adjunct al NATO, la București | LIVE TEXT

Secretarul general adjunct al NATO, la București | LIVE TEXT

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, și secretarul geenral adjunct al NATO, Alexander Versbow, susțin o confeirnță comună de presă.

Lazăr Comănescu – un foarte apropiat prieten al României, un diplomat de primă mână, nu doar al SUA, ci recunoscut ca atare în mediile euro-atlantice și dincolo de ele. Îi mulțumesc pentru rolul său direct la îndeplinirea obiectivelor de adaptare a Alianței la noul context internațional. Expertiza și experiența sa sunt extrem de valoroase, într-un sistem complex, ca cel actual. Am profitat de prezența sa la plenarea reuniunii noastre, pentru a avea și un schimb bilateral de opinii, despre recentul summit de la Varșovia și ce este de făcut pentru aplicarea deciziilor din iulie.

Este pentru prima dată când s-a introdus un paragraph expres, care privește doar Republica Moldova. România sprijină rolul NATo și pe direcția securității energetic, pentru că există complementaritate pe diversele direcții strategice. Important este ca deciziile să fie puse în aplicare cât mai curând.

L-am asigurat pe dl Vershbow de angajamentul ferm al României, să ne îndeplinim toate responsabilitățile. Am subliniat importanța solidairătții

Ne puteți urmări și pe Google News